• Κοινωνία

    Αρχαία Ολυμπία: Στο νοσοκομείο πυροσβέστης με κατάγματα – Στη Νεμούτα μπήκε η φωτιά

    • NewsRoom


    Ένας πυροσβέστης νοσηλεύεται με κατάγματα στο νοσοκομείο Χαλκίδας και επτά άτομα από την Πολιτική Προστασία προσήλθαν στο Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας με ήπια αναπνευστικά προβλήματα.

    Ειδικότερα, ένας πυροσβέστης, μετά από πτώση από μοτοσυκλέτα, νοσηλεύεται με κατάγματα στην κλείδα και στα πλευρά και ελαφριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας. Η κατάστασή του δεν εμπνέει καμία ανησυχία. Γιατροί από το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου που έχει εκκενωθεί, παραμένουν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε ασφαλές σημείο, στην περιοχή της πυρκαγιάς, προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εφόσον χρειαστεί, στους πυροσβέστες που επιχειρούν.

    Επίσης, επτά άτομα από την Πολιτική Προστασία προσήλθαν στο Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας με ήπια αναπνευστικά προβλήματα. Τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν.

    Γιατρός από το Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη μετέβη σε δομή φιλοξενίας στη Σκάλα Λακωνίας, προκειμένου να εξετάσει ηλικιωμένους οι οποίοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους, λόγω εκκένωσης. Κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή μίας ηλικιωμένης με καρδιοαναπνευστικά προβλήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Μολάων όπου και νοσηλεύεται.

    Μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς στο μέτωπο της Νεμούτας

    Πληροφορίες αναφέρουν πως η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, καθώς η φωτιά έχει φτάσει μέσα στο χωριό και καίει σπίτια και περιουσίες, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για εγκλωβισμένους στην περιοχή Χάνια.

    Στο σημείο βρίσκονται επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής και δίνουν τιτάνια μάχη με το πύρινο μέτωπο, ώστε να την οριοθετήσουν και να διασώσουν ότι μπορούν από το δάσος της περιοχής.

    Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με το PatrisNews, το μέτωπο «αγγίζει» το φαράγγι του Άμπουλα.

    Το πέρασμα της πυρκαγιάς από την δασική έκταση κοντά στο χωριό Νεμούτα της προηγούμενες μέρες ήταν τρομακτικό. Οι κάτοικοι του χωριού με αυτοθυσία είναι εκεί και καθαρίζουν χωράφια, κλαδεύουν δέντρα προσπαθώντας να σώσουν τα σπίτια τους και να συνδράμουν τις πυροσβεστικες δυνάμεις, αναφέρεται στην τοπική ιστοσελίδα.

    Πέρασε στην Αρκαδία η φωτιά

    Την ίδια ώρα, πύρινα μέτωπα που πέρασαν, από τη Μεσσηνία και την Ηλεία, στην Αρκαδία, έχουν προκαλέσει την κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων, που προσπαθούν να τις αντιμετωπίσουν.

    Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος, «είναι καλύτερη σήμερα η εικόνα της φωτιάς στις περιοχές Χράνοι και Ίσαρης, της Μεγαλόπολης, αλλά δυστυχώς έχουν καεί δύο σπίτια, καθώς και χορτολιβαδικές εκτάσεις».

    Επίσης, όπως πρόσθεσε, «υπάρχει ένα ακόμα μέτωπο, βορειότερα των Χράνων, αλλά υπάρχει η αισιοδοξία ότι θα αντιμετωπιστεί, με δεδομένο ότι δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι».

    Διαβάστε επίσης:

    Στο Συντονιστικό στο Χαλάνδρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

    Φωτιά στην Αττική: Εφιαλτικά μέτωπα σε Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες και Μαλακάσα – Νέο μήνυμα για εκκένωση περιοχών

    Θέρμη: Εμπρησμό βλέπουν οι υπεύθυνοι για την φωτιά στο δρυοδάσος Natura 2000



    ΣΧΟΛΙΑ