• Κοινωνία

    ΑΠΘ: Το πρώτο μήνυμα του νέου πρύτανη – «Θα εργαστούμε σκληρά για να επαναφέρουμε την κανονικότητα στη λειτουργία του»

    • NewsRoom
    Χαράλαμπος Φείδας

    Χαράλαμπος Φείδας


    Νέος πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αναδείχθηκε την Τετάρτη ο Καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών Χαράλαμπος Φείδας, μετά από μία μακρά και σύνθετη διαδικασία.

    Στην εκλογική διαδικασία συμμετείχαν τα 11 μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης και ο κ. Φείδας συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών, όπως απαιτούσε ο νόμος.

    «Όλοι μαζί, με τα δυο κορυφαία συλλογικά όργανα του Α.Π.Θ., το Συμβούλιο Διοίκησης και τη Σύγκλητο, θα εργαστούμε σκληρά και θα συνεργαστούμε αποδοτικά, για να επαναφέρουμε την κανονικότητα στη λειτουργία του Πανεπιστημίου μας, να αναδείξουμε τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στη χώρα αλλά και διεθνώς και να το βάλουμε ξανά σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή του.

    Οι νέοι αντιπρυτάνεις είναι οι εξής: Δημήτριος Κουσενίδης, Στέλλα Λάββα, Γεώργιος Τζέτζης και Κυριάκος Υάκινθος.

    Αναλυτικά η ανάρτηση του νέου πρύτανη του ΑΠΘ

    «Εχθές, Τετάρτη 7/2/2024, ολοκληρώθηκε μια πρωτόγνωρη, μακρά και σύνθετη διαδικασία για την εκλογή των πρυτανικών αρχών του Α.Π.Θ.

    Το Συμβούλιο Διοίκησης με τίμησε εκλέγοντάς με στο αξίωμα του Πρύτανη του Α.Π.Θ. με Αντιπρυτάνεις τους Δημήτριο Κουσενίδη, Στέλλα Λάββα, Γεώργιο Τζέτζη και Κυριάκο Υάκινθο.

    Είναι μεγάλη χαρά αλλά, κυρίως, μεγάλη τιμή και ευθύνη για μένα η ανάδειξή μου στο αξίωμα του Πρύτανη του μεγαλύτερου πανεπιστήμιου της χώρας, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

    Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης και της Συγκλήτου που συνέβαλαν στην ευόδωση αυτής της πρωτόγνωρης μακράς διαδικασίας, από την οποία οφείλουμε να βγούμε ενωμένοι.

    Το Πανεπιστήμιο μας πορεύεται προς μία νέα εποχή στην ανώτατη εκπαίδευση, που τη χαρακτηρίζουν σημαντικές αλλαγές, διαρκείς ανακατατάξεις και συνεχείς προκλήσεις. Το αύριο ενός σύγχρονου δημόσιου πανεπιστημίου σε αυτό το μεταβαλλόμενο τοπίο απαιτεί προσαρμοστικότητα, και ένα σαφές, ισχυρό όραμα το οποίο θα γίνει πράξη με στιβαρό σχεδιασμό, προσήλωση στους στόχους, διάλογο, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα και θα κινείται βάσει ακαδημαϊκών αρχών και αξιών. Απαιτεί, όμως, να αποτελέσει προτεραιότητα η έμπρακτη στήριξη του από την Πολιτεία.

    Όλοι μαζί, με τα δυο κορυφαία συλλογικά όργανα του Α.Π.Θ., το Συμβούλιο Διοίκησης και τη Σύγκλητο, θα εργαστούμε σκληρά και θα συνεργαστούμε αποδοτικά, για να επαναφέρουμε την κανονικότητα στη λειτουργία του Πανεπιστημίου μας, να αναδείξουμε τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στη χώρα αλλά και διεθνώς και να το βάλουμε ξανά σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου.

    Χαράλαμπος Φείδας».

    Διαβάστε επίσης:

    ΑΠΘ: Νέος πρύτανης ο καθηγητής Γεωλογίας Χαράλαμπος Φείδας

    Ισλανδία: Εξερράγη ξανά ηφαίστειο στην χερσόνησο Ρεϊκιάνες (video)

    Πιερρακάκης για ιδιωτικά πανεπιστήμια: Υπάρχουν πολύ αυστηρά κριτήρια, τα αυστηρότερα στην ΕΕ



    ΣΧΟΛΙΑ