• Κοινωνία

    Αποκάλυψη-σοκ για τον θάνατο της 29χρονης λεχώνας στην Κατερίνη: «Ήξεραν για την αλλεργία»

    • NewsRoom

    Η 29χρονη λεχώνα που πέθανε από αλλεργικό σοκ


    Σε σοκ βρίσκεται η οικογένεια της 29χρονης λεχώνας από την Κατερίνη, η οποία έχασε τη ζωή της από αλλεργικό σοκ που υπέστη από αντιβιοτικό που της χορηγήθηκε μετά τον τοκετό.

    Σε μία σοβαρή αποκάλυψη προχώρησε ο πεθερός της άτυχης 29χρονης, μιλώντας στην ιστοσελίδα odelalis.gr. Όπως υποστήριξε συγκεκριμένα, η λεχώνα είχε καταθέσει στο ιατρικό ιστορικό της ότι έχει αλλεργία στη συγκεκριμένη φαρμακευτική ουσία και οι γιατροί του μαιευτηρίου το είχαν σημειωμένο. Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι η 29χρονη δεν μεταφέρθηκε άμεσα σε άλλο νοσοκομείο, αλλά νοσηλεύτηκε για πέντε ημέρες στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Κατερίνης, πριν να μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που ενδεχομένως να της κόστισε την ζωή.

    Όπως γνωστοποίησε το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, ο θάνατος της 29χρονης αποδόθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια, έντονο εγκεφαλικό οίδημα και περιοχές εκτεταμένης εγκεφαλικής υποξαιμικής-ισχαιμικής βλάβης.

    Πρόκειται για μια δραματική υπόθεση, για τον θάνατο μιας νέας γυναίκας, που μόλις πριν λίγο καιρό παντρεύτηκε τον σύζυγό της και πήγε στο μαιευτήριο, προκειμένου να φέρει στη ζωή το παιδί τους.

    Όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η νεαρή γυναίκα γέννησε με καισαρική τομή στο νοσοκομείο της Κατερίνης. Από λάθος, της χορηγήθηκε αντιβιοτικό, στο οποίο ήταν αλλεργική. Ο οργανισμός της άρχισε να αντιδρά, με αποτέλεσμα να υποστεί ανακοπή και να οδηγηθεί στην Εντατική.

    Εν συνεχεία διακομίστηκε από την Κατερίνη στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης, όπου υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία και διαπιστώθηκε ότι υπέστη εγκεφαλικό οίδημα. Σημειώνεται ότι, για την υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη Ένορκη Διοικητική Εξέταση, η οποία διατάχθηκε από τον υφυπουργό Υγείας.

    Τι ανακοίνωσε το «Ιπποκράτειο» για τον θάνατο της 29χρονης

    «Σας ενημερώνουμε ότι η ασθενής με τα αρχικά Κ.Ε., ετών 29, η οποία διακομίσθηκε στις 22.11.2019, από το Γ.Ν. Κατερίνης στη ΜΕΘ Ενηλίκων του Νοσοκομείου μας, λόγω παρατεταμένης ΚΑΡΠΑ, μετά από καισαρική τομή και αναφερόμενη χορήγηση φαρμακευτικών παραγόντων, απεβίωσε σήμερα, 28.11.2019 και ώρα 7.45, με πολυοργανική ανεπάρκεια, έντονο εγκεφαλικό οίδημα και περιοχών εκτεταμένης εγκεφαλικής υποξαιμικής-ισχαιμικής βλάβης, παρά τη μέγιστη φαρμακευτική και μηχανική υποστήριξη των ζωτικών της λειτουργιών».

    Συγγενείς και φίλοι της 29χρονης ετοιμάζονται να της πουν το τελευταίο αντίο, με την χαρά του ερχομού του παιδιού της να υποσκιάζεται από τον τραγικό θάνατο της λεχώνας.



    ΣΧΟΛΙΑ