• ΥΓΕΙΑ

    Έρευνα για τα αίτια θανάτου της 63χρονης που πέθανε αμέσως μετά το εμβόλιο (upd)

    • NewsRoom
    Ώρα μηδέν για τρίτη δόση, σχολεία και υγειονομικούς

    Ώρα μηδέν για τρίτη δόση, σχολεία και υγειονομικούς


    Φως στα ακριβή αίτια θανάτου της 63χρονης γυναίκας που έχασε τη ζωή της λίγη ώρα αφού είχε κάνει εμβόλιο για τον κορονοϊό στο Ίλιον αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση που θα διενεργηθεί.

    Η άτυχη γυναίκα είχε πάει μόνη της στο κέντρο υγείας στο Ίλιον, στις 13.30 το μεσημέρι της Τρίτης και έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 63χρονη δήλωσε στους γιατρούς ότι έπασχε από καρδιακή ανεπάρκεια και ζαχαρώδη διαβήτη.

    Έκανε τη δόση, δεν ανέφερε ιστορικό αλλεργιών ή άλλων παθήσεων και παρέμεινε στο κέντρο για 20 λεπτά μετά τον εμβολιασμό.

    Μισή ώρα μετά τον εμβολιασμό της, ωστόσο, η άτυχη γυναίκα βρέθηκε σε παρκάκι δίπλα από το κέντρο υγείας χωρίς τις αισθήσεις της. Μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας για τις πρώτες βοήθειες, όμως παρά τις προσπάθειες των γιατρών η γυναίκα δεν επανήλθε.

    Η Επιτροπή Εμβολιασμών ερευνά το περιστατικό και αναμένει την ιατροδικαστική εξέταση αφού πρόκειται για αιφνίδιο θάνατο. Τονίζουν μάλιστα ότι είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα.

    Επίσης, πραγματοποιείται έρευνα από το αστυνομικό τμήμα με την εποπτεία εισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Εισαγγελέας ζήτησε και εντοπίστηκε το μπουκαλάκι της συγκεκριμένης δόσης του εμβολίου, πάνω στο οποίο αναγράφεται ο αριθμός της παρτίδας. Στις καταθέσεις τους οι γιατροί του κέντρου υγείας δεν μπόρεσαν να προσδιορίσουν κάτι περισσότερο από έναν αιφνίδιο θάνατο.

    Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το υπουργείο Υγείας, κατόπιν της ενημέρωσης που είχε από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, δεν φαίνεται να προκύπτει συσχετισμός μεταξύ του εμβολιασμού και του θανάτου της 63χρονης. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, η άτυχη γυναίκα είχε υποκείμενα νοσήματα. Πάντως, τα ακριβή αίτια θανάτου της θα προσδιορισθούν μετά τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής και των όποιων τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων κριθούν αναγκαίες.

    Διαβάστε επίσης:

    Συναγερμός στο Ίλιον: Γυναίκα πέθανε μισή ώρα μετά τον εμβολιασμό της



    ΣΧΟΛΙΑ