• Κοινωνία

    Αποφυλακίστηκε ο Γιάννης Σμπώκος

    Γιάννης Σμπώκος & Άκης Τσοχατζόπουλος


    Ελεύθερος μετά από 7 χρόνια και 4 μήνες είναι ο Γιάννης Σμπώκος. Ο πρώην γενικός γραμματέας της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αποφυλακίστηκε την περασμένη Πέμπτη.

    Ο κ. Σμπώκος είχε προχωρήσει σε συγχώνευση των αμετάκλητων ποινών που του είχαν επιβληθεί για υποθέσεις προμήθειας εξοπλιστικών επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, στο Εθνικής Άμυνας.

    Αποφυλακίστηκε έχοντας εκτίσει τα 3/5 της ποινής του με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης 2 φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα.

    Η συγχώνευση των ποινών είχε γίνει το περασμένο καλοκαίρι. Ωστόσο, ο 69χρονος δεν αποφυλακίστηκε τότε καθώς είχε προσωρινή κράτηση για την εκκρεμούσα υπόθεση της προμήθειας των ιπτάμενων ραντάρ από τη σουηδική Ericsson.

    Για αυτή την υπόθεση, την περασμένη εβδομάδα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας καταδίκασε τον Γιάννη Σμπώκο σε 10 χρόνια κάθειρξης για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

    Ωστόσο, το δικαστήριο του χορήγησε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του μέχρι να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό. Έτσι, άνοιξε η πόρτα της φυλακής για την αποφυλάκιση του.



    ΣΧΟΛΙΑ