• Κοινωνία

    Απίστευτη απάτη με εταιρεία που διαφημίζει επενδύσεις σε bitcoin-Εμπλέκει γνωστούς εφοπλιστές και καλλιτέχνες

    • Της Βίκυς Καραγιαννάκη
    Bitcoin: Πιέσεις και διακυμάνσεις στην περιοχή των 55.000 δολαρίων - Δεν αλλάζει η τάση λένε οι αναλυτές

    Bitcoin


    Μια απίστευτη διαδικτυακή απάτη με εταιρεία που διαφημίζει επενδύσεις σε bitcoin, υπόσχεται κέρδη εκατομμυρίων σε λίγη ώρα και παροτρύνει τον κόσμο να επενδύσει, απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

    Μάλιστα η συγκεκριμένη «επενδυτική» εταιρεία δε διστάζει σε διαφήμισή της στο διαδίκτυο να εμπλέκει και γνωστά ονόματα από τον καλλιτεχνικό, επιχειρηματικό και εφοπλιστικό χώρο, υποστηρίζοντας ότι τα πρόσωπα αυτά έγιναν πλούσια χρησιμοποιώντας τη συγκεκριμένη πλατφόρμα συναλλαγών Bitcoin.

    Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, ο Πέτρος Κωστόπουλος αλλά και πρόσφατα η ηθοποιός Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους έπεσαν θύματα της συγκεκριμένης διαδικτυακής απάτης και δυσφήμισης του ονόματός τους, που τους θέλει να έχουν πλουτίσει ξαφνικά με τον συγκεκριμένο τρόπο και έχουν προσφύγει στην Δικαιοσύνη, αλλά και στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

    «Λοιπόν για να τελειώνουμε. Αρχικά σκέφτηκα ότι δεν χρειάζεται να βγω και να διαψεύσω τίποτα! Όμως βλέπω ότι υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι τους ταΐζουν… Δεν έχω καμία σχέση λοιπόν με το δημοσίευμα που λέει πως πλούτισα και άλλες τέτοιες αηδίες!! Καμία σχέση! Ήδη κινούμαι νομικά και θα βρω το δίκιο μου όσο χρόνο και αν πάρει. Αυτά. Απλώς ρε παιδιά μην πιστεύετε έτσι εύκολα ότι να ναι! Είναι επικίνδυνο!», έγραψε χαρακτηριστικά η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους.

    «Είδα μία συγκλονιστική ανάρτηση παντού, ανέβηκε σε όλα τα σάιτ, ωστόσο, τα σάιτ δεν έχουν κάποια σχέση με τη διαφήμιση αυτή, καθώς είναι η θέση που βάζει η Google διαφημίσεις. Είναι κάτι σαν ένα ιός, μπαίνει παντού, το βλέπουν όλοι» ανέφερε ο Γρηγόρης Αρνατούτογλου ο τόνισε ότι αυτό που τον κινητοποίησε ήταν ότι δέχτηκε στα social media πολλά μηνύματα από παιδιά που του έλεγαν ότι έχασαν λεφτά από αυτό.

    Εμπλέκουν την κ. Αγγελική Φράγκου

    Οι συγκεκριμένοι απατεώνες χρησιμοποίησαν πρόσφατα το πρωινό «στην Φωλιά των Κούκου», του Κρατερού Κατσούλη και της Κατερίνας Καραβάτου,  αναφέροντας πως στην εκπομπή εμφανίστηκε η εφοπλίστρια Αγγελική Φράγκου, η οποία τους εκμυστηρεύτηκε τον τρόπο πώς να γίνει κάποιος πλούσιος μέσα σε λίγες μέρες χάρη σε μια αυτοματοποιημένη πλατφόρμα συναλλαγών Bitcoin που χρησιμοποιεί και η ίδια. Στην ίδια εκπομπή , σύμφωνα με την διαφήμιση της εταιρίας ,  υποτίθεται ότι είχε μιλήσει και ο Γρηγόρης Αρναούτογλου.

    «Η Αγγελική Φράγκου Αποκαλύπτει Πώς Κερδίζει 15.5 Εκατομμύρια Ευρώ Ενώ Η Χώρα Της Αντιμετωπίζει Κρίση» είναι ο τίτλος του ψεύτικου δημοσιεύματος και εξηγεί τη διαδικασία.

    «Ο χρήστης απλά πραγματοποιεί μια αρχική κατάθεση στην πλατφόρμα, συνήθως 250€ ή περισσότερα και ο αυτοματοποιημένος αλγόριθμος συναλλαγών θα κάνει την υπόλοιπη δουλειά. Χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό δεδομένων και τεχνητής νοημοσύνης, ο αλγόριθμός ξέρει πότε είναι η τέλεια στιγμή για αγορά ψηφιακών νομισμάτων σε χαμηλή τιμή και πώληση σε υψηλή, μεγιστοποιώντας το κέρδος του χρήστη.

    Η Αγγελική  Φράγκου προσφέρθηκε να κάνει μια επίδειξη της ισχύος της πλατφόρμας και πρότεινε στην Κατερίνα Καραβάτου να καταθέσει ζωντανά στην εκπομπή 250€. Εκείνη συμφώνησε και αφού έγινε η αρχική της κατάθεση των 250€, απλώς ρύθμισε τις συναλλαγές στο αυτόματο. Σε λιγότερο από 4 λεπτά, κατάφερε με επιτυχία να αυξήσει το υπόλοιπό της σε 497,18€!» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα για την… ανύπαρκτη συνέντευξη.

    Έχει κινητοποιηθεί  και ο Μανώλης Σφακιανάκης

    Φυσικά πρόκειται για μεγάλη απάτη, και το δημοσίευμα οδηγεί τους χρήστες σε μια διαδικασία που χάνουν τα λεφτά τους.  Πηγές αναφέρουν ότι οι νομικοί της κ. Φράγκου έχουν προσφύγει ήδη στην δικαιοσύνη και στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενώ σε όλες τις περιπτώσεις και των ηθοποιών και της ελληνίδας εφοπλίστριας τις δικές του ενέργειες κάνει και ο πρώην αντιστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης.

    Οι επενδυτικές πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων είναι υπαρκτές και φυσικά δεν αποτελούν απάτη, αλλά η συγκεκριμένη διαδικασία που προτείνει δημοσίευμα θέλει ιδιαίτερη προσοχή.

     



    ΣΧΟΛΙΑ