• Κοινωνία

    Απεργία στα Μέσα Μεταφοράς: Χάος στους δρόμους της Αθήνας – Πού εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα

    • NewsRoom
    Διόδια

    Φωτογραφία αρχείου


    Κυκλοφοριακό κομφούζιο έχει προκαλέσει σήμερα στους δρόμους της Αθήνας η 24ωρη απεργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, με αποτέλεσμα η μετακίνηση των οχημάτων σε πολλούς δρόμους της Αθήνας να διεξάγεται με ιδιαίτερη δυσκολία

    Από νωρίς το πρωί, η έντονη παρουσία των ΙΧ έχει προκαλέσει προβλήματα σε εκτεταμένες περιοχές της πρωτεύουσας, με τις καθυστερήσεις να είναι μεγάλες.

    Ειδικότερα, στην άνοδο προς Λαμία, από το ύψος του Ρέντη ως την Νέα Φιλαδέλφεια, τα αυτοκίνητα πηγαίνουν σημειωτόν, ενώ το ίδιο ισχύει και στο ρεύμα καθόδου στο ύψος της Μεταμόρφωσης, της Νέας Φιλαδέλφειας, μέχρι και το Περιστέρι.

    Aυξημένη κίνηση υπήρχε και στα δύο ρεύματα της λεωφόρου Κηφισού. Στο «κόκκινο» είναι επίσης αρκετοί δρόμοι στο κέντρο της πόλης, όπως η Πειραιώς στο ρεύμα προς Ομόνοια, η Λεωφόρος Αλεξάνδρας στο ρεύμα προς Κατεχάκη, η λεωφόρος Κηφισίας και στα δύο ρεύματα, στο ύψος του Φάρου, αλλά και η Μεσογείων στο ρεύμα προς Αθήνα.

    Καλύτερη είναι πλέον η κατάσταση στην άνοδο της Συγγρού και την παραλιακή λεωφόρο, ενώ στην Αττική Οδό τα όποια προβλήματα περιορίζονταν λίγο πριν και λίγο μετά τον κόμβο της Μεταμόρφωσης, στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο.

    Υπενθυμίζεται ότι, προς διευκόλυνση της κυκλοφορίας, που σήμερα αναμένεται να είναι αυξημένη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν ισχύουν σήμερα τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας (δακτύλιος). Παράλληλα, επιτρέπεται η χρήση των λωρίδων αποκλειστικής κυκλοφορίας λεωφορείων (λεωφορειολωρίδες) και από κάθε άλλο όχημα. Η αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων για την αποφυγή πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων.

    Η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας

    Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί αυτή την ώρα στους δρόμους της Αθήνας είναι η εικόνα που δίνουν οι χάρτες της Google, με πολλές από τις κεντρικές αρτηρίες της πόλης να είναι «στο κόκκινο».

    Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι όλα τα Μέσα Μεταφοράς είναι ακινητοποιημένα σήμερα για 24 ώρες, λόγω της απεργίας που κήρυξαν τα σωματεία με αφορμή το ασφαλιστικό.



    ΣΧΟΛΙΑ