• Κοινωνία

    Απεργία: Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις – Κλειστοί δρόμοι και εντάσεις στο κέντρο της Αθήνας

    • NewsRoom


    Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα όλη η χώρα.

    ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ και ΠΑΜΕ κήρυξαν 24ωρη απεργία με αιχμή την ακρίβεια και το ενεργειακό κόστος, ενώ ακινητοποιημένα παραμένουν λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, και προαστιακός.

    Η κεντρική συγκέντρωση ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, στην οποία το «παρών» δίνουν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ η ΠΟΕ-ΟΤΑ και άλλα σωματεία εργαζομένων. Στις 10:30 ξεχωριστή συγκέντρωση ξεκίνησε το ΠΑΜΕ στα Προπύλαια.

    Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι ξεκίνησε η πορεία από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ προς τη Βουλή από την πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ έξω από τη Βουλή βρίσκονται τα μέλη του ΠΑΜΕ που έφτασαν από εκεί μέσω της Πανεπιστημίου.

    Λόγω των δύο συγκεντρώσεων η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία σε όλους τους δρόμους του κέντρου της Αθήνα – Σταδίου, Πανεπιστημίου, Β. Αμαλίας από τη Σόλωνος και κάτω, Πειραιώς από την Ιερά Οδό.

    Νωρίτερα, κουκουλοφόροι έριξαν μολότοφ έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στην οδό Νίκης στο Σύνταγμα.

    Ένταση επικράτησε και στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου έπεσαν μολότοφ και οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε χρήση χημικών.

    Χωρίς δακτύλιο σήμερα η Αθήνα

    Ελεύθερα χωρίς τους περιορισμούς του Δακτυλίου κυκλοφορούν σήμερα οι οδηγοί στο κέντρο της Αθήνας.

    Σε ανακοίνωσή της η Τροχαία αναφέρει: «Λόγω των εξαγγελθεισών, για σήμερα Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, στάσεων εργασίας των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς και της 24ωρης απεργίας των μελών του Σωματείου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), δε θα ισχύσουν τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας των οχημάτων στο Κέντρο της Αθήνας (ΜΙΚΡΟΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ).

    Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων για την αποφυγή πρόκλησης περαιτέρω κυκλοφοριακών προβλημάτων».

    Θεσσαλονίκη

    Επεισόδια σημειώθηκαν μετά την ολοκλήρωση πορείας και στην Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας.

    Σύμφωνα με το GR Times, τα επεισόδια έγιναν στην Αγίου Δημητρίου και στην Ολύμπου, όταν διαδηλωτές εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που απάντησαν με ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

    Οι οδομαχίες συνεχίζονται και αυτήν την ώρα το σκηνικό έντασης έχει μεταφερθεί στο Άγαλμα Βενιζέλου.

    Από τα επεισόδια έχουν σημειωθεί μέχρι στιγμής τουλάχιστον τέσσερις προσαγωγές ενώ από την αστυνομία συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων ατόμων που συμμετείχαν στα επεισόδια.

    Διαβάστε επίσης:

    «Μπλακ άουτ» σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

    Απεργία: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα



    ΣΧΟΛΙΑ