• Κοινωνία

    Απεργία: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα

    • NewsRoom


    Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί σήμερα η χώρα καθώς η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ προκήρυξαν 24ωρη απεργία με βασικό αίτημα την αντιμετώπιση της ακρίβειας και καλύτερους μισθούς.

    Προβλήματα αναμένεται να υπάρχουν και στα ΜΜΜ καθώς η Αθήνα θα μείνει χωρίς Μετρό (γραμμές 2&3), χωρίς Λεωφορεία και Τρόλεϊ.

    Τα σωματεία των εργαζομένων σε Λεωφορεία και Μετρό (Γραμμές 2&3) που είχαν εξαγγέλλει στάσεις εργασίας, μετά και την απόφαση του δικαστηρίου να την κρίνουν παράνομη και καταχρηστική αποφάσισαν πως θα συμμετάσχουν καθολικά με 24ωρη απεργία.

    Οι εργαζόμενοι στο Τραμ θα πραγματοποιήσουν κανονικά τη στάση εργασίας που είχαν ανακοινώσει και έτσι οι συρμοί θα κυκλοφορήσουν από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ ενώ στη Γραμμή 1 του Μετρό (πρώην Ηλεκτρικός) τα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν από τις 9 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα.

    Στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο (τρένα – προαστιακός σιδηρόδρομος) καθώς και οι οδηγοί ταξί.

    Στην απεργία συμμετέχουν παράλληλα και οι δημοσιογραφικές ενώσεις.

    Συγκεντρώσεις

    Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιήσουν σήμερα 9 Νοεμβρίου ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ στις 10.30 θα πραγματοποιηθεί στα Προπύλαια η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

    Συγκεντρώσεις θα οργανωθούν και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

    Χωρίς δακτύλιο η Αθήνα

    Ελεύθερα χωρίς τους περιορισμούς του Δακτυλίου θα κυκλοφορούν αύριο (9/11) οι οδηγοί στο κέντρο της Αθήνας λόγω της γενικής απεργίας που έχει ανακοινωθεί.

    ΠΝΟ

    Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία σήμερα, λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

    Η απεργία αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων και ξεκίνησε ξημερώματα της Τετάρτης, στις 00.01 με λήξη στις 24.00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

    Διαβάστε επίσης

    24ωρη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Παραλύει αύριο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας – Τα ΜΜΜ και τα ταξί τραβούν χειρόφρενο



    ΣΧΟΛΙΑ