• Κοινωνία

    Απεργία: Χωρίς Mετρό την Τρίτη 28 Μαρτίου

    Μια γυναίκα στέκεται μπροστά από την κλειστή είσοδο μετρό κατά τη διάρκεια 24ωρης απεργίας των εργαζομένων (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Σε 24ωρη απεργία προχωρά το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών για τα προβλήματα που δυσχεραίνουν την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου των Σταθερών Συγκοινωνιών.

    Ως εκ τούτου δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη 28 Μαρτίου οι γραμμές 2 και 3 του Μετρό.

    Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για ελλείψεις σε εξειδικευμένο προσωπικό – σε οδηγούς τεχνίτες σταθμάρχες, ενώ μιλούν για ελλείψεις σε ανταλλακτικά και νέους συρμούς.

    Συγκεκριμένα, το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) εξήγγειλε 24ωρη προειδοποιητική –όπως τη χαρακτηρίζει– απεργία για σειρά προβλημάτων που δυσχεραίνουν την εκτέλεση του έργου των Σταθερών Συγκοινωνιών (ΣΤΑΣΥ) και την εξυπηρέτηση του 1,5 εκατομμύριου επιβατών καθημερινά».

    Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ γίνεται αναφορά ακόμη και στις κινητοποιήσεις που είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες στη Γαλλία, με αφορμή τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση:

    «Οι φλόγες της γαλλικής εξέγερσης μεταδίδουν σαν αστραπή την ανάταση των εργαζομένων στο ύψος των καθηκόντων που τους αναθέτει η Ιστορία. Για εμάς τους σιδηροδρομικούς είναι η κατάλληλή στιγμή σε συμφωνία με τα αιτήματα των γάλλων εργαζομένων και μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, να αναδείξουμε τις συνέπειες των πολιτικών των ιδιωτικοποιήσεων, των αντεργατικών νόμων για το Ασφαλιστικό, για τις συμβάσεις εργασίας, για τη φτώχεια και την ανεργία που απειλεί πλέον όλον τον πλανήτη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Διαβάστε επίσης:

    Καιρός: Έως 22 βαθμούς ο υδράργυρος – Βροχές μετά το μεσημέρι

    Ληστεία στην Ανάβυσσο: Τρόμος για μητέρα και κόρη – Ήρθαν αντιμέτωπες με διαρρήκτες

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ