• Κοινωνία

    Απελευθερώθηκε ο Ρώσος επιχειρηματίας που είχε συλληφθεί στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος

    Ελευθέριος Βενιζέλος


    Ελεύθερος αφέθηκε ο Ρώσος επιχειρηματίας Γεβγκένι Καλίνιν, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη μετά από αίτημα της Ουκρανίας στην Αθήνα, όπως έγινε γνωστό από το δικηγόρο του, Γιάννη Ραχιώτη. Αποφυλακίστηκε χθες το βράδυ, με εντολή της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών. Ο Καλίνιν είχε συλληφθεί στις 28/2/2019 στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, κατά την είσοδό του στη χώρα για ολιγόωρο επαγγελματικό ταξίδι. 

    Ο Γεβγκένι Καλίνιν, «ειδικός» σε θέματα ενέργειας σύμφωνα με πληροφορίες κατηγορούνταν για φοροδιαφυγή ύψους εκατομμυρίων ευρώ, το διάστημα πριν από το 2014.

    Ωστόσο όπως αναφέρεται στη σχετική εντολή της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών με την οποία αποφυλακίστηκε, ο Καλίν συνελήφθη και φυλακίστηκε εκ παραδρομής αφού δεν υπήρχε έγκυρο διεθνές διωκτικό έγγραφο εναντίον του.

    Είχε προηγηθεί επίσκεψη του Ρώσου Γενικού Εισαγγελέα κ. Τσάικα στον Έλληνα υπουργό Δικαιοσύνης και στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

    Ο κ. Καλίνιν αναχώρησε για τη χώρα του, συνοδευόμενος από διπλωμάτες  της Ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, μαζί με την οικογένειά του, που είχε έρθει στην Ελλάδα για να του συμπαρασταθεί.

    Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Γιάννη Ραχιώτη, «ο Ρώσος οικονομολόγος εκφράζει την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες του στους Ελληνες πολίτες που του συμπαραστάθηκαν από την πρώτη στιγμή της περιπέτειάς του και στα ΜΜΕ, διεθνή και τοπικά που τον προστάτεψαν με τη  δημοσίευση της παράνομης και άδικης σύλληψής του. Προπαντός ευχαρίστησε τις κρατικές Αρχές της χώρας του για την άμεση αντίδρασή τους και τη στήριξη του παρείχαν από την πρώτη στιγμή».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Διπλωματικό θρίλερ με τον Ρώσο επιχειρηματία που συνελήφθη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θρίλερ με την «πτήση μυστήριο» από Βενεζουέλα: Μετέφερε τον ΥΠΕΞ του Μαδούρο επιβεβαιώνει η ΥΠΑ!



    ΣΧΟΛΙΑ