• Κοινωνία

    Απαγόρευση κυκλοφορίας: Το σχέδιο δράσης της ΕΛ.ΑΣ για τις επόμενες 15 ημέρες

    • NewsRoom


    Αυξάνονται κατακόρυφα οι περιπολίες σε όλη την Ελλάδα ενώ στην Αθήνα οι αστυνομικοί θα ριχτούν στους κεντρικούς δρόμους με επίκεντρο όλο το παραλιακό μέτωπο, από την Πειραική μέχρι το Σούνιο

    Ένα μεγάλο σχέδιο, με βάση το οποίο θα εφαρμόζει την απαγόρευση κυκλοφορίας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και το οποίο θα στηρίζεται σε δύο βασικούς άξονες, εκπόνησε η Ελληνική Αστυνομία και  πρόκειται να ισχύσει  για τις επόμενες 15 ημέρες.

    Ο πρώτος άξονας αφορά το «κλείσιμο» των οδικών αξόνων Αθηνών – Θεσσαλονίκης και Αθηνών – Πατρών όπου, όπως αναφέρουν πληροφορίες θα ισχύσει κάτι αντίστοιχο με αυτό που συμβαίνει στα λιμάνια της χώρας.

    Συγκεκριμένα, μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι θα μπορούν να μεταβούν στην επαρχία και μάλιστα αυτό θα συμβαίνει με την επίδειξη της φορολογικής δήλωσης από το TAXIS.

    Όσοι δεν συμμορφώνται και προσπαθούν να περάσουν, θα μπλοκάρονται μετά από έλεγχο και θα επιστρέφουν αφού πρώτα τους επιβληθει πρόστιμο της τάξεως των 150 ευρώ.

    Επιπλέον, οι περιπολίες από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ στους δρόμους της Αθήνας θα αυξηθούν οι οποίοι θα επικεντρωθούν ιδιαίτερα όλο το παραλιακό μέτωπο, από την Πειραική μέχρι το Σούνιο ενώ στις κόκκινες ζώνες συμπεριλαμβάνονται πάρκα, άλση περιφερειακοί αλλά και κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας.

    Όποιος πολίτης συλλαμβάνεται να κυκλοφορεί άσκοπα και χωρις την απαραίτητη άδεια, θα υποχρεώνεται να επιστρέφει στο σπίτι του αφού πρώτα επιβάλλεται πρόστιμό.

    Αξίζει να σημειωθει ότι το πρόστιμό θα πηγαίνει κατευθείαν στην εφορία, δεν θα μπορεί να διαγραφεί ενώ ανάλογα μέτρα θα εφαρμοστούν σε όλη τη χώρα.



    ΣΧΟΛΙΑ