• Κοινωνία

    Αντιτρομοκρατική: Το λάθος στη ληστεία στον Χολαργό που οδήγησε στις συλλήψεις

    • NewsRoom


    Από ληστεία στον Χολαργό άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι που οδήγησε στη μεγάλη επιχείρηση από την Αντιτρομοκρατική για την «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

    Η Αντιτρομοκρατική έχει συλλάβει τρία άτομα, δυο άνδρες και μια γυναίκα, έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης για άλλον έναν, έκανε 15 προσαγωγές και έρευνες σε 13 σπίτια, ενώ έχουν κατασχεθεί όπλα και Καλάσνικοφ. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, «από την μέχρι τώρα βαλλιστική εξέταση σε πολεμικά τυφέκια τύπου Kalasnikov, που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε οικία της οδού 17ης Νοέμβρη 57 στον Χολαργό, έχει προκύψει ταύτιση ενός πολεμικού τυφεκίου με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στην ληστεία της 21-10-2019, σε κατάστημα ψυχαγωγικών – τεχνικών παιγνίων στον Χολαργό».

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τραυματισμός ενός από τους ληστές και τα λάθη που έκανε η ομάδα, προκάλεσαν τις εξελίξεις.

    Στη διάρκεια της ληστείας, που είχε γίνει στις 21 Οκτωβρίου σε κατάστημα ΟΠΑΠ στο Χολαργό, το όπλο του 46χρονου τρομοκράτη εκπυρσοκρότησε, τραυματίζοντας τον δεύτερο τρομοκράτη, τον 41χρονο.

    Ο τραυματισμένος πήγε για ιατρική φροντίδα σε νοσοκομείο, χωρίς το νοσηλευτικό προσωπικό να ειδοποιήσει την αστυνομία -άγνωστο γιατί- αλλά η Αντιτρομοκρατική τελικά βρήκε την άκρη του νήματος, από αίμα που είχε μείνει πάνω στον κάλυκα. Από τις εργαστηριακές εξετάσεις προέκυψε πως το DNA ανήκει σε άνθρωπο που κατά το παρελθόν είχε απασχολήσει την Αντιτρομοκρατική.

    Ο τραυματισθείς 41χρονος έχει συλληφθεί, όπως και ο 45 χρονος συνεργός του, ενώ ο 46χρονος έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται.

    Κοντά στο σημείο της ληστείας στο Χολαργό, όπως αποκαλύπτεται, έμενε ο ένας από τους ύποπτους τρομοκράτες. Στο σπίτι αυτό, επί της οδού 17ης Νοεμβρίου 57, βρέθηκε το μεγαλύτερο μέρος των όπλων που κατάσχεσε η Αντιτρομοκρατική. Ανάμεσα σε αυτό και το καλάσνικοφ της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας».

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η οργάνωση είχε δυο φορές πυροβολήσει κατά δυο αστυνομικών των ΜΑΤ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, είχε επιτεθεί με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία (απέναντι από τη Βουλή) στις 10 Νοεμβρίου 2016 όπου είχε τραυματιστεί αστυνομικός, λίγες μέρες πριν φτάσει στην Ελλάδα ο Μπαράκ Ομπάμα, ενώ είχε κάνει και χτύπημα στην πρεσβεία του Μεξικού.

    Πληροφορίες από την Αντιτρομοκρατική αναφέρουν οτι η οργάνωση ετοίμαζε επιθέσεις σε ολη τη χώρα, καθώς διέθετε ολόκληρο οπλοστάσιο.

    Από τους δυο συλληφθέντες ο 41χρονος, ο οποίος είναι ο σύντροφος της 39χρονης γυναίκας που συνελήφθη, είχε συλληφθεί το 2010 μαζί με τον Νίκο Μαζιώτη και την Πόλα Ρούπα αμέσως μετά τη δολοφονία του Λάμπρου Φούντα στον Νέο Κόσμο, ενώ ο 45χρονος δεν είχε συλληφθεί ποτέ, ομως ηταν ανερχόμενο πρόσωπο στο σύγχρονο αντάρτικο πόλης και ήταν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που ήταν τα όπλα στο Χολαργό.



    ΣΧΟΛΙΑ