• Κοινωνία

    Αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη ποινή στα χρονικά της Κύπρου ο serial killer

    σιριαλ κιλερ

    Ο serial killer της Κύπρου


    Ολοκληρώνεται σιγά σιγά ο κύκλος μιας από τις πιο πολύκροτες υποθέσεις που έχει ζήσει η Κύπρος, αυτή των αλλεπάλληλων δολοφονιών του κατά συρροή δολοφόνου, που έγινε γνωστός με το προσωνύμιο «Ορέστης».

    Δύο μήνες μετά την ανεύρεση του πρώτου πτώματος στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό, οι έρευνες για τα εγκλήματα του 35χρονου ίλαρχου και πατέρα δύο παιδιών έχουν ολοκληρωθεί και ο «Ορέστης» οδηγείται ξανά ενώπιον του Δικαστηρίου. Αυτή τη φορά, οι ανακριτές παραπέμπουν τον 35χρονο σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το κυπριακό reporter.

    Πολλά έχουν ήδη αρχίσει να λέγονται για την επιβολή ποινής που θα λάβει ο 35χρονος για τα εγκλήματά του. Ο «Φιλελεύθερος» κάνει ειδική μνεία στην ποινή του «Ορέστη» αναφέροντας πως ο serial killer της Κύπρου θα αποτελέσει τον πρώτο κατηγορούμενο στα δικαστικά χρονικά της Κύπρου που θα έρθει αντιμέτωπος με επτά φορές ισόβια, την μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί μέχρι στιγμής.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι, μέχρι την περίπτωση του serial killer, η μεγαλύτερη ποινή που επιβλήθηκε ποτέ από κυπριακό δικαστήριο μέχρι στιγμής ήταν πέντε φορές ισόβια και αφορούσε τους δράστες του πενταπλού φονικού που διαπράχθηκε στην Αγία Νάπα, στις 23 Ιουνίου 2012.

    Αναφορικά με τις δολοφονίες, για τις οποίες κατηγορείται και τις οποίες έχει ομολογήσει ο 35χρονος, έχουν εντοπιστεί 7 θύματα και είναι τα εξής:

    Μαίρη Ρόουζ, 38 ετών από τις Φιλιππίνες.
    Αριάν Παλάνας, 28 ετών από τις Φιλιππίνες.
    Κάχτα Ανού, 30 ετών από το Νεπάλ.
    Λίβια Μπουνέα, 36 ετών από τη Ρουμανία.
    Ελενα Μπουνέα, 8 ετών, από τη Ρουμανία.
    Μαρικάρ Βαλντέζ Αργκιολά, 29 ετών από τις Φιλιππίνες.
    Σιέρρα, 6 ετών από τις Φιλιππίνες.



    ΣΧΟΛΙΑ