• Κοινωνία

    Αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου: Να προστατευτούν δάσκαλοι και καθηγητές από τους αρνητές του κορονοϊού

    Αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου: Να προστατευτούν δάσκαλοι και καθηγητές από τους αρνητές του κορονοϊού

    Άρειος Πάγος


    Την προστασία δασκάλων-καθηγητών αλλά και όλων των προσώπων που είναι επιφορτισμένα για την τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό ζητά ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βαγγέλης Ζαχαρής.

    Αφορμή ήταν οι συνεχείς επιθέσεις τις τελευταίες ημέρες σε βάρος εκπαιδευτικών από αρνητές-αντιεμβολιαστές.

    Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός με παραγγελία του προς όλους τους εισαγγελείς της χώρας ζητά να αντιμετωπίζονται άμεσα όλες οι ενέργειες σε βάρος εκπαιδευτικών, γιατρών, νοσηλευτών, οι οποίες ενέχουν σαφή χαρακτηριστικά αξιόποινων πράξεων.

    Ουσιαστικά ο κ. Ζαχαρής ζητά από τους εισαγγελείς να παρεμβαίνουν άμεσα σε κάθε περιστατικό καλώντας την αστυνομία να σχηματίζει δικογραφία με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

    Αφορμή για την παρέμβαση του οι μηνύσεις σε βάρος εκπαιδευτικών που καλούνται να εφαρμόσουν το νόμο για την τήρηση των μέτρων στα σχολεία προς αποφυγή της μετάδοσης του κορωνοϊού και την προστασία της δημόσιας υγείας και η ερώτηση της βουλευτού του ΚΙΝΑΛ Νάντιας Γιαννακοπούλου με τίτλο :

    «Ως πότε θα είναι απροστάτευτοι οι εκπαιδευτικοί από επιθέσεις αντιεμβολιαστών επειδή τηρούν τα πρωτόκολλα;»

    Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά από τους συναδέλφους του να διερευνήσουν τάχιστα αν οι ενέργειες αντιεμβολιαστών – αρνητών συνιστούν αξιόποινες πράξεις και σε καταφατική περίπτωση να ενεργήσουν όπως ο νόμος ορίζει για τα αυτόφωρα αδικήματα .

    Λόγω της σοβαρότητας των υπόθεσης τους ζητά η παρέμβασή τους να είναι συνεχής με στόχο την τήρηση των νόμων και την προστασία της δημόσιας υγείας.

    Διαβάστε επίσης:

    Δημήτρης Λιγνάδης: Τέλος η ανάκριση. Αντίστροφη μέτρηση για τη δίκη

    Εξιχνιάσθηκε η δολοφονική επίθεση στη Λ. Αλεξάνδρας- Tέσσερις συλλήψεις



    ΣΧΟΛΙΑ