• Κοινωνία

    Άνθονι Φάουτσι: Μπορεί να μην εξαλειφθεί ποτέ πλήρως ο κορονοϊός

    ΗΠΑ: Ο Φάουτσι λέει πως οι τρεις δόσεις εμβολίου κατά της Covid-19 είναι το βέλτιστο

    Αμερικανός λοιμωξιολόγος, Άντονι Φάουτσι


    Ο σύμβουλος υγείας του Λευκού Οίκου, Δρ Άνθονι Φάουτσι, δήλωσε την Τετάρτη ότι είναι απίθανο ο κορονοϊός να εξαλειφθεί πλήρως από τον πλανήτη.

    «Δεν το βλέπω πραγματικά να τον εξουδετερώνουμε», δήλωσε ο Φάουτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο TB Alliance. Αν και ο ιός δεν θα εξαφανιστεί, είναι πιθανό οι παγκόσμιοι ηγέτες και οι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας να φέρουν τον ιό σε «χαμηλά επίπεδα», είπε.

    «Νομίζω ότι με έναν συνδυασμό καλών μέτρων για τη δημόσια υγεία, έναν βαθμό παγκόσμιας ανοσίας της αγέλης και ένα καλό εμβόλιο, το οποίο ελπίζω και αισθάνομαι αρκετά αισιόδοξος ότι θα έχουμε, νομίζω ότι όταν βάλουμε και τα τρία αυτά μαζί, θα πάρουμε τον έλεγχο της κατάστασης στα χέρια μας, είτε αυτό συμβεί φέτος είτε το επόμενο έτος», τόνισε και πρόσθεσε όμως πως δεν είναι σίγουρος.

    Ο κορονοϊός δεν εξαφανίζεται πάντως προς ώρας στις ΗΠΑ αλλά συνεχίζει να εξαπλώνεται ραγδαία. Σημειώνεται ότι έχουν καταγραφεί πάνω από 3.9 εκατ. κρούσματα και τουλάχιστον 142.090 θάνατοι μέχρι την Τετάρτη, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Ο Φάουτσι είπε ακόμη ότι ο κορονοϊός είναι απίστευτα αποτελεσματικός στη μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο και μπορεί να προκαλέσει ένα ευρύ φάσμα συμπτωμάτων. Πρόσθεσε ότι είναι απίθανο ο ιός να αλλάξει σε κάτι σαν το κοινό κρυολόγημα.

    Ο Φάουτσι τόνισε επίσης ότι οι Αρχές πρέπει να πράξουν καλύτερα στον περιορισμό του ιού καθώς οι πολιτείες προσπαθούν να ανοίξουν ξανά.



    ΣΧΟΛΙΑ