• Κοινωνία

    Ανώτερες Ιδιωτικές Δραματικές Σχολές: Προσφεύγουν κατά του Π.Δ. για τα επαγγελματικά δικαιώματα

    • NewsRoom
    στε

    Συμβούλιο της Επικρατείας


    Στο Συμβούλιο της Επικρατείας αναμένεται να προσφύγουν οι Ανώτερες Ιδιωτικές Δραματικές Σχολές, όπου θα κατατεθεί αίτηση ακυρώσεως κατά του Π.Δ. 85/2022, κατά το μέρος που αυτό εξομοιώνει τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων τους με τα επαγγελματικά δικαιώματα των κατόχων απολυτηρίων τίτλων δευτεροβάθμιας εκπαιδεύσεως ως προς την πρόσληψη και σταδιοδρομία στον δημόσιο τομέα.

    Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των σχολών, «οι σχετικές ρυθμίσεις του Π.Δ. 85/2022 αντιτίθενται προδήλως στο άρθρο 16 παράγραφος 7 του Συντάγματος, το οποίο κατοχυρώνει τα αυξημένα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των κρατικών και των τελούντων υπό κρατική εποπτεία ιδιωτικών δραματικών σχολών. Οι Δραματικές Σχολές ουδέποτε έπαυσαν να είναι «Ανώτερες», υπό τις εγγυήσεις του άρθρου 16 παράγραφος 7 του Συντάγματος.

    Οι ρυθμίσεις αυτές αντιτίθενται επίσης προδήλως στο ενωσιακό δίκαιο, όπως αυτό ερμηνεύθηκε πρόσφατα στο ζήτημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων από την απόφαση 998/2021 του Δ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας.»

     

    Διαβάστε επίσης:

    Σκληρή αντεπίθεση Νικόλα Γιατρομανωλάκη στον ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης



    ΣΧΟΛΙΑ