• Κοινωνία

    Ανεξέλεγκτες οι φωτιές σε Κερατέα και Βίλια: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις – Μάχη να μην επεκταθεί στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου

    • NewsRoom


    Ενισχύονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στις δύο πυρκαγιές σε Κερατέα και Βίλια, οι οποίες ξεκίνησαν σχεδόν ταυτόχρονα το μεσημέρι της Δευτέρας και συνεχίζουν να καίνε ανεξέλεγκτες.

    Στην Κερατέα η μάχη δίνεται προκειμένου η φωτιά να μην επεκταθεί στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά έχει «ανοίξει» και εκτείνεται αυτή την ώρα σε όλο το τόξο Μερκάτι- Συντερίνα- Άγιο Κωνσταντίνο, που έχουν εκκενωθεί, όπως και ο οικισμός Δημολάκι, μέσω μηνυμάτων του 112.

    Το ένα μέτωπο είναι στην κορυφογραμμή πάνω από τον Άγιο Κωνσταντίνο, όπου επικεντρώνονται οι προσπάθειες για να μην περάσει στον εθνικό δρυμό. Η φωτιά καίει πευκοδάσος, ενώ όπως δήλωσε ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς έχουν καταστραφεί ή έχουν υποστεί ζημιές τουλάχιστον 10 σπίτια.

    Ο δήμαρχος κατήγγειλε ότι πρόκειται για εμπρησμό, καθώς υπάλληλος του δήμου είδε ένα λευκό όχημα να βάζει φωτιά σε κάδους στο σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά.

    Από την Τροχαία διακόπηκε η κυκλοφορία στους δρόμους της περιοχής και συγκεκριμένα στην παλαιά λεωφόρο Λαυρίου- Κερατέας, στην Λαυρίου – Καμάριζας στην περιοχή εργατικών κατοικιών προς οικισμό Άγιο Κωνσταντίνο, Λαυρίου – Καμάριζας, από οικισμό Συντερίνας προς Άγιο Κωνσταντίνο και Λ. Λαυρίου και παλαιάς Λ. Λαυρίου.

    Την ίδια ώρα, η πυρκαγιά στα Βίλια  παραμένει και αυτή ανεξέλεγκτη και καίει πευκοδάσος, ενώ έχουν εκκενωθεί οικισμοί, όπως και στην Κερατέα.

    Ειδικότερα, εστάλη μήνυμα από το 112 για την εκκένωση των οικισμών Άγιος Γεώργιος ή Παλαιοχώρι, Αγία Παρασκευή ή Κρύο Πηγάδι προς την Ψάθα. Λίγο μετά τις 15:00 νέο μήνυμα εστάλη από το 112 για την εκκένωση του οικισμού του Αγίου Γεωργίου και να κατευθυνθούν προς την Μάνδρα.

    Λόγω της πυρκαγιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Ανώνυμη οδό από την ταβέρνα Κρύο Πηγάδι προς τον οικισμό Άγιος Γεώργιος, στην επαρχιακό δόμο Οινόης – Πόρτο Γερμανό από την περιοχή Πόρτο Γερμενό προς Βίλια.

    Τόσο στην Κερατέα όσο και στα Βίλια πνέουν άνεμοι 4 μποφόρ με ριπές 6 μποφόρ που καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο το έργο των πυροσβεστών.

    Μετά την ενίσχυση των δυνάμεων και στις δύο πυρκαγιές επιχειρούν αναλυτικά:

    Στην Κερατέα: 91 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων τριών ομάδων πεζοπόρων τμημάτων και 34 οχήματα συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 6 Α/Φ και 6 Ε/Π συμπεριλαμβανομένων 2Ε/Π της Αεροπορίας Στρατού. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

    Στα Βίλια: 61 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένης μιας (1) ομάδας πεζοπόρου τμήματος, 25 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 5 Ε/Π και 8 Α/Φ. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

    Διαβάστε επίσης

    Φωτιά στα Βίλια Αττικής – Μήνυμα από το 112 για την εκκένωση τεσσάρων οικισμών (upd)
    Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κερατέα: Κάηκαν σπίτια, εκκένωση σε 4 οικισμούς από το 112 (upd)
    ΟΑΕΔ: Από σήμερα οι αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας για πρώην εργαζόμενους πυρόπληκτων επιχειρήσεων



    ΣΧΟΛΙΑ