• Κοινωνία

    Γιαννίτσης: Λουκέτο στο εργοστάσιο από την ΕΦΕΤ, αναστέλλεται η διανομή σχολικών γευμάτων

    • NewsRoom
    Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής, Σοφία Ζαχαράκη

    Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής, Σοφία Ζαχαράκη


    Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και ο ΟΠΕΚΑ ανακοινώνουν την αναστολή της διανομής των σχολικών γευμάτων στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Λαμιέων μετά την απόφαση του ΕΦΕΤ να αναστείλει τη λειτουργία της αναδόχου εταιρείας με την επωνυμία «ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ LOGISTICS Α.Ε.».

    Ο ΟΠΕΚΑ, φορέας υλοποίησης του προγράμματος των σχολικών γευμάτων, μετά τις καταγγελίες των γονέων, ζήτησε άμεσα από τον ΕΦΕΤ και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τον έλεγχο στη μονάδα παραγωγής της επιχείρησης.

    Σήμερα εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 5862/22.05.2024 Απόφαση του ΕΦΕΤ περί αναστολής έγκρισης της εγκατάστασης παραγωγής μαγειρεμένων φαγητών της επιχείρησης με την επωνυμία «ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ LOGISTICS Α.Ε.».

    Κατόπιν της απόφασης αυτής αναστέλλεται και η διάθεση των σχολικών γευμάτων στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Λαμιέων τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

    Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μέσων οι ελεγκτές του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων έκριναν σκόπιμο να ανασταλεί η λειτουργία του εργοστασίου έως ότου διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες που θα επιτρέπουν την ασφαλή παραγωγή ειδών τροφίμων.

    Διαβάστε επίσης:
    Εκθεση «I’ll be your mirror on the wall», το νέο project της TIDALFLOWART

    Ευρωαγορές: Σε αρνητικό έδαφος μετά και τα νέα για τον πληθωρισμό στη Βρετανία – Άλμα 5,19% για τη Marks & Spencer

    Ρίσι Σούνακ: Ανακοίνωσε πρόωρες εκλογές στις 4 Ιουλίου



    ΣΧΟΛΙΑ