ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Λίγες ημέρες μετά τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου που στήθηκε στη συμβολή των λεωφόρων Βασ. Αμαλίας και Βασ. Όλγας, στο κέντρο της Αθήνας, ομάδα αναρχικών αποφάσισε να βάλει στο στόχαστρο τον ανδριάντα του μεγάλου βασιλιά της Μακεδονίας, αποδεικνύοντας τα ανθελληνικά της αισθήματα.
Οι βάνδαλοι έγραψαν συνθήματα πάνω στο βάθρο του αγάλματος, κάτω μάλιστα από το βλέμμα των αρχών, καθώς δίπλα στο άγαλμα που βρίσκεται κυριολεκτικά στο κέντρο της Αθήνας, βρίσκεται διαρκώς σταθμευμένο ένα περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ..
Πάνω στο βάθρο, οι βάνδαλοι έγραψαν: «Ο ήλιος της Βεργίνας καίει για μας τους γκέι» και «Ο Μεγαλέκος ήταν ο φονιάς των λαών και τώρα περηφάνια των μικροαστών»!

Αντίστοιχες φθορές προκάλεσαν και στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη έξω από την παλιά Βουλή, επί της οδού Σταδίου, πετώντας μπογιές και γράφοντας συνθήματα όπως «Στο διάολο η οικογένεια και η πατρίς» και «η Ελλάδα να πεθάνει, να ζήσουμε εμείς».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ancient Kallos: Δέκα χρόνια ελληνικής κομψότητας αποτυπώνονται στο πρώτο λεύκωμα του οίκου
- Φάρμακα για την παχυσαρκία: Γιατί δεν αδυνατίζουν όλοι – Τι συμβαίνει, ο Πλούταρχος Τζούλης εξηγεί
- Jackaroo: Επεκτείνει τα καταστήματά της στην Ελλάδα και σχεδιάζει διεθνή παρουσία με έμφαση στο νεανικό κοινό
- Οι 2 εκπλήξεις του ΚΜ, το… άλλο ΠΑΣΟΚ, ο Τσίπρας και τα τρακτέρ, τι τρέχει με τις φρεγάτες ΜΕΚΟ, η συγκίνηση και ο Δένδιας