• Κοινωνία

    Άμεση αντίδραση της ΕΟΠΕ μετά την νέα παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τα Σκόπια

    • NewsRoom


    Άμεση ήταν η αντίδραση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (ΕΟΠΕ) σχετικά με το βίντεο που παρουσιάζει την συμμετοχή της Βόρειας Μακεδονίας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών και εμφανίζει τους αθλητές με προπονητικά μπλουζάκια που αναγράφουν «Volleyball Team Macedonia».

    Συγκεκριμένα, ο Αχιλλέας Μαυρομάτης, πρώην πρόεδρος της ΕΟΠΕ και μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (CEV) αφού ήρθε σε επικοινωνία με τον νυν πρόεδρο Γιώργο Καραμπέτσο, ενημέρωσε την CEV για την συγκεκριμένη κίνηση των Σκοπιανών και παράλληλα ζήτησε να υπάρχει μεγαλύτερη προσοχή στο μέλλον στη διαχείριση τέτοιων γεγονότων.

    Μάλιστα, η ΕΟΠΕ θα αποστείλει άμεσα επιστολή στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ζητώντας από την τελευταία την αλλαγή του ονόματος της Ομοσπονδίας Βόλεϊ των Σκοπίων

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΠΕ

    «Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία μέσω και του εκπροσώπου της σε αυτήν Αχιλλέα Μαυρομάτη για το βίντεο το οποίο παρουσιάζει την συμμετοχή της Βόρειας Μακεδονίας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών (12-29/09) και εμφανίζει τους αθλητές με φόρμες που αναγράφουν Volleyball Team Macedonia.

    Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργος Καραμπέτσος ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας ως προς την σωστή ονομασία των γειτόνων μας και σε συνεννόηση με τον Αχιλλέα Μαυρομάτη θα αποσταλεί επίσημη επιστολή για την σωστή ονομασία ενόψει της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.»



    ΣΧΟΛΙΑ