• Κοινωνία

  Αγρότες: Συλλαλητήριο στην Αθήνα την Τρίτη 20/2 με τρακτέρ

  • NewsRoom
  τρακτερ

  Αγρότες


  Συλλαλητήριο στην Αθήνα το βράδυ της προσεχούς Τρίτης 20 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιήσουν οι αγρότες με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους μηχανήματα, όπως αποφασίστηκε στην πανελλαδική σύσκεψη της Νίκαιας.

  Σε αυτό το πλαίσιο, θα ναυλωθούν και πούλμαν ώστε να μεταφέρουν διαδηλωτές στην πρωτεύουσα.

  Ακόμα, όσοι μείνουν πίσω, θα προχωρήσουν σε παράλληλες δράσεις σε τελωνεία και λιμάνια σε διάφορα σημεία της χώρας για να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση. Οι αγρότες εξηγούν πως δεν τους βρίσκει σύμφωνους – βάσει των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση – ο διαχωρισμός σε συνεταιρισμένους και μη για ληξιπρόθεσμες ή μη ληξιπρόθεσμες οφειλές.

  Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο εκπρόσωπος του μπλόκου Πλατυκάμπου και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας είπε:

  «Αποφασίσαμε όλα τα μπλόκα να συνεχίσουμε την κινητοποίηση για τα βασικά μας αιτήματα που δεν έχουν ικανοποιηθεί και πιστεύουμε πως υπάρχει περιθώριο για λύση. Θα κάνουμε ένα μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα την Τρίτη με τα τρακτέρ, με αγροτικά μηχανήματα και με λεωφορεία.

  Καλούμε σε μαζική συμμετοχή από το Βορρά μέχρι το Νότο. Να αντιμετωπίσει ο λαός της Αθήνας τη συγκέντρωση αυτή σαν δική του συγκέντρωση γιατί η ικανοποίηση των αιτημάτων μας, μπορεί να φέρει ποιοτικά και φθηνά προιόντα στο τραπέζι της κάθε οικογένειας. Την ίδια μέρα θα κλιμακώσουμε σε τελωνεία και λιμάνια με συναδέλφους που βρίσκονται πιο μακριά από την Αθήνα».

  «Θα συνεχίσουμε με κλεισίματα δρόμων, καλώντας τους φορείς να μας στηρίξουν για το μεγάλο συλλαλητήριο. Σε αυτό τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς, χωράμε όλοι, αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε σήμερα από τη Νίκαια και την Τρίτη θα κατακλύσουμε την Αθήνα. Εκεί, αναμένεται να φτάσουμε το βράδυ της Τρίτης» πρόσθεσε ο κ. Μαρούδας.

  Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες

  Την ίδια ώρα αγρότες της Φλώρινας έκλεισαν τα σύνορα στη Νίκη της Φλώρινας για τα φορτηγά που μεταφέρουν εμπορεύματα μέχρι τις 3 το μεσημέρι ενώ συνάδελφοί τους προχώρησαν στον καθολικό αποκλεισμό του κεντρικού κτιρίου της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας στην Κοζάνη αποκλείοντας τις εισόδους πρόσβασης στο κτίριο για όλους τους υπαλλήλους.

  Αγανακτισμένοι δηλώνουν, από την πλευρά τους οι αγρότες από την ανατολική Θεσσαλονίκη που λίγο πριν τις 12:00 ξεκίνησαν με δεκάδες τρακτέρ έως τον κόμβο του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης, για να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά καθώς, όπως λένε, τονίζουν ότι δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό η 15μελης επιτροπή από τα μπλόκα της χώρα και ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

  Διαβάστε επίσης:

  Αυστηρότερα πρόστιμα για τους παρόχους POS, ταμειακών και υπερήμερες επιχειρήσεις – Έρχεται ο 4ος κύκλος voucher για αγορά και διασύνδεση

  Διεθνή ΜΜΕ για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα: Δύναμη αλλαγής ο Μητσοτάκης

  Θεσσαλονίκη: Έπεσε όχημα στη θάλασσα – Σε εξέλιξη επιχείρηση για να διαπιστωθεί αν υπήρχαν επιβάτες  ΣΧΟΛΙΑ