• Κοινωνία

    Αυξημένη κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά – Μαζική έξοδος των εκδρομέων

    λιμανι πειραια

    Φωτογραφία αρχείου


    Αυξημένη κινητικότητα σημειώνεται από νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά και τους γύρω χώρους, γεγονός που υποδηλώνει ότι ένα μεγάλο κύμα κατοίκων αναχωρούν από την πόλη για τα νησιά, προκειμένου να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Ταυτόχρονα, μεγάλο μέρος των ταξιδιωτών είναι και τουρίστες που ξεκινούν από το αθηναϊκό αεροδρόμιο με κατεύθυνση τα νησιά του Αιγαίου.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν οι χάρτες της Google για σήμερα, Παρασκευή, γύρω στις 7.30 το πρωί, οι μόνοι δρόμοι στο λεκανοπέδιο που παρουσίαζαν αυξημένη κίνηση, ακόμη και μποτιλιάρισμα, ήταν εκείνοι που οδηγούσαν στο λιμάνι.

    Σημειώνεται ότι, νωρίς το πρωί, είναι προγραμματισμένα να αναχωρήσουν αρκετά δρομολόγια από το λιμάνι προς τα νησιά, γεγονός που αιτιολογεί την αυξημένη κίνηση στους δρόμους της περιοχής. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, σήμερα το πρωί, συγκεκριμένα, αναχωρούν συνολικά 14 πλοία.

    Τα 14 αυτά δρομολόγια είναι προγραμματισμένα να έχουν αναχωρήσει στο σύνολό τους έως τις 08.00, στοιχείο που προκάλεσε κυκλοφοριακό κομφούζιο, όχι μόνο στον δρόμο προς Πειραιά, αλλά και εντός του χώρου του λιμανιού, έως ότου οι ταξιδιώτες επιβιβαστούν στα πλοία τους.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΛΠ, όλη την ημέρα αναμένεται να αναχωρήσουν από το λιμάνι του Πειραιά 27 δρομολόγια.

    Ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της ΓΣΕΕ έχει ένα διαδικτυακό «εργαλείο», στο οποίο μπορεί να υπολογίσει κανείς τις ημέρες της καλοκαιρινής άδειας που δικαιούται, μέσα από απλά βήματα. Στη συγκεκριμένη φόρμα συμπληρώνει απλά τις ημέρες εργασίας (πενθήμερη ή εξαήμερη), τα έτη εργασιακού βίου (σε οποιοδήποτε εργοδότη) και την ημερομηνία πρόσληψης στην εργασία του.



    ΣΧΟΛΙΑ