• Κοινωνία

    Αυτός είναι ο δράστης του μακελειού στην Γερμανία: Το μανιφέστο με τους παρανοϊκούς ισχυρισμούς (pic)

    • NewsRoom


    Στη δημοσιότητα το πρόσωπο αλλά και το ακροδεξιό μανιφέστο του νεκρού δράστη του χθεσινοβραδινού μακελειού στην Γερμανία

    Στη δημοσιότητα βρίσκεται πλέον το πρόσωπο του δράστη που πυροβόλησε και σκότωσε εννέα άτομα έξω από δύο μπαρ, σε επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες στην περιοχή Χανάου της Γερμανίας, λίγο πιο έξω από την Φρανκφούρτη.

    Όπως έγινε γνωστό, λίγες ημέρες πριν να σκορπίσει το θάνατο, πυροβολώντας αθώους θαμώνες των μπαρ κατά των οποίων επιτέθηκε, ο δράστης, γνωστός και ως Τομπίας Ρ. είχε ανεβάσει, σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας που επικαλείται η Wel, ένα βίντεο με παρανοϊκούς ισχυρισμούς στο YouΤube.

    Στο βίντεο αυτό, ο Γερμανός Τομπίας Ρ., που βρέθηκε νεκρός μαζί με ένα ακόμη άτομο στο σπίτι του μετά το μακελειό, μιλά σε άπταιστα αγγλικά, στέλνοντας ένα «προσωπικό μήνυμα σε όλους τους Αμερικανούς». Το βίντεο, που κυκλοφορούσε μέχρι το πρωί (στη συνέχεια προφανώς κατέβηκε από τις Αρχές) στο διαδίκτυο, βιντεοσκοπήθηκε σε διαμέρισμα και αναρτήθηκε πριν από λίγες μέρες στο YouTube.

    Ο δράστης του μακελειού στην Γερμανία

    O εικονιζόμενος υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχουν στις ΗΠΑ μυστικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, όπου βασανίζονται και σκοτώνονται παιδιά και λατρεύεται ο σατανάς. Κάλεσε, μάλιστα, τους Αμερικανούς πολίτες «να ξυπνήσουν» και «να πολεμήσουν τώρα».

    Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αστυνομίας, που μίλησε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, το κίνητρο των επιθέσεων του δράστη δεν είναι ακόμα επισήμως γνωστό, διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

    Ωστόσο, όπως ανέφερε σήμερα η γερμανική εφημερίδα Bild στην ηλεκτρονική της έκδοση, ο φερόμενος ως δράστης εξέφραζε ακροδεξιές απόψεις σε επιστολή του που βρέθηκε στο σπίτι του. Στο κείμενο, σύμφωνα με την ίδια πάντα γερμανική εφημερίδα, ο δράστης φέρεται να γράφει ότι πολίτες συγκεκριμένων λαών πρέπει να εξολοθρευτούν, καθώς δεν είναι πλέον εφικτή η απέλασή τους από τη Γερμανία.



    ΣΧΟΛΙΑ