• Κοινωνία

    Αυτοκτονία 14χρονου στην Κύπρο: «‘Η θα σκοτώσω τον πατέρα μου ή θα αυτοκτονήσω» είχε αποκαλύψει σε φιλικό πρόσωπο

    • NewsRoom
    Αστυνομία


    Συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας για την υπόθεση της αυτοκτονίας του 14χρονου Στυλιανού που κρεμάστηκε το βράδυ της Πέμπτης (05/09), στη φάρμα όπου φύλαγε πρόβατα.

    Ο 14χρονος Στυλιανός υφίστατο ενδοοικογενειακή βία, σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης».

    Μάλιστα το παιδί, είχε αποκαλύψει σε ένα πρόσωπο με το οποίο περνούσε πολλές ώρες καθημερινά, ότι μια μέρα, «Ή θα τον σκοτώσω ή θα αυτοκτονήσω».

    Ένα παράδειγμα της βίας που βίωνε ο Στυλιανός, ήταν η επιλογή του πατέρα του να τον τιμωρήσει, σφάζοντας μπροστά στα μάτια του το αγαπημένο του αρνί, το οποίο φρόντιζε με ιδιαίτερη στοργή το παιδί, έχοντάς το παρέα τις ώρες που αναγκαζόταν να περνάει στη φάρμα, προσέχοντας τα πρόβατα.

    Από την άλλη, οι κρατικές υπηρεσίες, οι οποίες φέρονται να παρακολουθούσαν την οικογένεια ήταν ενήμερες για την κατάσταση που βίωνε το παιδί. Ενήμερη ήταν και η αστυνομία καθώς υπήρχαν καταγγελίες από την μητέρα του Στυλιανού για ξυλοδαρμό και ενδοοικογενειακή βία ενώ εικόνα του τι συνέβαινε είχαν και οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας, καθώς η μητέρα είχε προσφάτως νοσηλευθεί σε κρατικό ψυχιατρείο. Το υπουργικό συμβούλιο, αναμένεται να διατάξει ανεξάρτητη έρευνα για να αναζητηθούν ευθύνες -πειθαρχικές και ποινικές- σε κρατικές υπηρεσίες.

    Το σπίτι όπου διέμεναν τα τρία παιδιά της οικογένειας (εκτός του Στυλιανού, ένα αγόρι 8 ετών και ένα κορίτσι 10, τα οποία και απομακρύνθηκαν μετά το τραγικό περιστατικό) μόνο ως τρώγλη μπορούσε να χαρακτηριστεί. Όταν οι υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας, εισηγήθηκαν στην οικογένεια να μετακομίσει σε άλλο σπίτι, ο πατέρας του Στυλιανού αρνήθηκε και είχε απειλήσει τη κοινωνική λειτουργό, πως αν επισκεπτόταν ξανά το σπίτι θα την περίμενε με όπλο.

    Ο 14χρονος παρουσίαζε επιθετική συμπεριφορά στο σχολείο και του είχε διατεθεί συνοδός, για να τον βοηθάει. Ανέφερε πως αισθανόταν ντροπή για την μητέρα του, καθώς συνήθιζε να ζητάει φαγητό και ρούχα από συγχωριανούς.



    ΣΧΟΛΙΑ