• Κοινωνία

    Αυτοκτονία 14χρονου στην Κύπρο: Το μεγάλο οικογενειακό δράμα πίσω από την υπόθεση

    • NewsRoom
    Καταγγελία 12χρονης: Προσπάθησε να την αρπάξει άγνωστος άνδρας στη Γλυφάδα


    Σοκ έχει προκαλέσει στην ελληνική και κυπριακή κοινή γνώμη η υπόθεση του 14χρονου Στυλιανού, ο οποίος έδωσε τέλος στη ζωή του εξαιτίας, όπως έγινε γνωστό, της κακομεταχείρισής του από την οικογένειά του.

    Η οικονομική κατάσταση της οικογένειας του Στυλιανού ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Η οικογένεια ασχολούνταν με αγροκτηνοτροφικές δουλειές για να τα βγάζει πέρα και, λόγω της κατάστασης, ο 14χρονος αναγκαζόταν συχνά να συμμετέχει στις εργασίες, βοηθώντας την οικογένειά του.

    Ο πατέρας της οικογένειας, που είχε μείνει μόνος να φροντίζει τα τρία του παιδιά, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, η σύζυγός του είχε εγκαταλείψει το σπίτι και την οικογένειά της πριν λίγο καιρό, είχε θέσει αυστηρούς κανόνες λειτουργίας στο σπίτι, πιστεύοντας ότι έτσι εξασφαλίζει την επιβίωση της οικογένειάς του.

    Ο 14χρονος Στυλιανός αγαπούσε να πηγαίνει στο σχολείο και να παρακολουθεί τα μαθήματά του, όπως κάθε παιδί της ηλικίας του. Ωστόσο, αναγκαζόταν να λείπει συχνά, καθώς υποχρεωνόταν να βοηθήσει στις δουλειές του σπιτιού και της φάρμας όπου διατηρούσε η οικογένεια.

    Ο τραγικός επίλογος της ζωής του μικρού αγοριού γράφτηκε το βράδυ της Πέμπτης, όταν ο πατέρας του ζήτησε από τον 14χρονο να πάει στη φάρμα για να ταΐσει τα ζώα τους. Το αγόρι υπάκουσε στην εντολή του πατέρα του και πήγε στη φάρμα, όμως δεν γύρισε ποτέ πίσω.

    Το πρωί της Παρασκευής, ο πατέρας διαπίστωσε ότι ο μεγάλος του γιος δεν βρίσκεται στο σπίτι και έτρεξε αμέσως προς την φάρμα, όπου βρήκε το παιδί του κρεμασμένο.

    Αμέσως, ο πατέρας έσπευσε να μεταφέρει τον 14χρονο στο νοσοκομείο της Λευκωσίας, ωστόσο ήταν αργά και οι γιατροί διαπίστωσαν απλώς το θάνατό του.

    Σημειώνεται πως ο 14χρονος Στυλιανός είχε δύο ακόμη αδέρφια, ένα κορίτσι, μαθήτρια της Πέμπτης Δημοτικού και ένα αγοράκι, μαθητή της Δευτέρας Δημοτικού.

    Ο Στυλιανός τον Σεπτέμβριο θα φοιτούσε στην πρώτη τάξη του Λυκείου.

    Ο 14χρονος δεν άφησε κάποιο σημείωμα πίσω του, που να εξηγεί τους λόγους, για τους οποίους αποφάσισε να προβεί στην μοιραία κίνηση. Η κοινωνία της Κύπρου είναι συγκλονισμένη από το χαμό του παιδιού, απορώντας γιατί ένα παιδί να προβεί σε μια τέτοια πράξη.

    Η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, ενώ έχουν εμπλακεί και οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας του υπουργείου Κοινωνικών Υπηρεσιών, οι οποίες φαίνεται να είχαν γνώση των προβλημάτων της οικογένειας.

    Προς το παρόν, πάντως, το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας δεν κυριαρχεί, ενώ βασικότερο σενάριο αποτελεί το ότι ο νεαρός έδωσε τέλος στη ζωή του γιατί, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πατέρας του του είχε ζητήσει να σταματήσει τελείως το σχολείο και να αφοσιωθεί στην οικογενειακή δουλειά, κάτι που έκανε τον μικρό μαθητή δυστυχισμένο.



    ΣΧΟΛΙΑ