• Κοινωνία

    Αυτοί είναι οι νέοι προϊστάμενοι σε Πρωτοδικείο, Εφετείο και εισαγγελίες της Αθήνας

    Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Να ανασταλεί η εισφορά αλληλεγγύης για τους δικαστικούς λειτουργούς και τον Δημόσιο τομέα


    Δυο μέρες πριν από την έναρξη της νέας δικαστικής χρονιάς, δικαστές και εισαγγελείς επέλεξαν τους νέους προϊσταμένους τους στο Πρωτοδικείο και το Εφετείο της Αθήνας και τις αντίστοιχες εισαγγελίες. Το μεγάλο… ντέρμπι παίχθηκε στην ανάδειξη του νέου προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Μόλις με 4 ψήφους διαφορά, εξελέγη ο Βαγγέλης Ιωαννίδης, ο οποίος σε δυο εβδομάδες θα διαδεχθεί το μακροβιότερο προϊστάμενο της Εισαγγελίας, τον επί 4 χρόνια επικεφαλής Ηλία Ζαγοραίο.

    Ο κ. Ιωαννίδης, με 59 ψήφους, κέρδισε στο… νήμα τη συνάδελφο του Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, η οποία έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από 54 εισαγγελείς. Ο νέος προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών έχει διατελέσει στο παρελθόν εισαγγελέας στο ΣΔΟΕ.

    Μεταξύ ανδρών κρίθηκε η μάχη στην Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας. Ο Ιωάννης Μωραϊτάκης εξελέγη νέος προϊστάμενος, έχοντας ψηφιστεί από 47 συναδέλφους τους, έναντι 34 που ψήφισαν τον Παντελή Στραγάλη.

    Στο Πρωτοδικείο της Αθήνας νέος πρόεδρος της διοίκησης του αναδείχθηκε ο Γιώργος Γρίβας, με μια διαφορά περίπου 40 ψήφων από την Ειρήνη Κατινιώτη.

    Στο Εφετείο της Αθήνας, ο πρόεδρος Εφετών Κώστας Σταμαδιάνος είχε εξασφαλίσει τη νίκη και τη θέση του προϊσταμένου πριν από την εκλογική αναμέτρηση. Κι αυτό διότι ήταν ο μοναδικός που “κατέβηκε” στις εκλογές. Ο κ. Σταμαδιάνος είχε διατελέσει προ 8ετίας προϊστάμενος της διοίκησης και του Πρωτοδικείου της Αθήνας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποσύρεται το νομοσχέδιο για την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου Αθηνών με απόφαση του νέου υπουργού Δικαιοσύνης



    ΣΧΟΛΙΑ