ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου ζήτησε την απόσυρση νομοσχεδίου που είχε κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση σχετικά με τη διάσπαση του Πρωτοδικείου Αθηνών.
Η τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου της Αθήνας και η διάσπασή του σε μικρότερα μέρη είχαν προκαλέσει αντιδράσεις από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, ο οποίος είχε διεξάγει και επαγγελματικό δημοψήφισμα, στο οποίο οι δικηγόροι με συντριπτικά ποσοστά είχαν ταχθεί κατά.
Η απόσυρση του εν λόγω νομοσχεδίου δηλώνει τις προθέσεις του νέου υπουργού Δικαιοσύνης οποίος προφανώς δεν επιθυμεί τη διατήρηση ανοικτών μετώπων με τους δικηγόρους, ενώ άγνωστο παραμένει, αν θα επανέλθουν η όχι προς κατάθεση, άλλες διατάξεις του νομοσχεδίου που αποσύρεται, οι οποίες και αφορούν το τεκμήριο αθωότητας και τις ρυθμίσεις εκείνες για μειώσεις ποινών στις περιπτώσεις που έχει παραβιαστεί.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σεισμός 7,7 Ρίχτερ στον Παναμά: Ζημιές σε κτήρια και διακοπή ρεύματος σε έξι επαρχίες – Κανονικά η λειτουργία της Διώρυγας
- Nέα Υόρκη: Αντιδράσεις στην κυβέρνηση Τραμπ για την πρόταση Μαμντάνι «να φύγει η ICE από την πόλη»
- Συμφωνία Τραμπ με Πούτιν: Η Ρωσία θα ρίξει στη διεθνή αγορά έως και 3.000.000 τόνους ντίζελ – Άμεσα οι 300.000
- Ρωσία: Αύξηση 14,5% στις δημοσιονομικές δαπάνες στο εννεάμηνο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.