• Κοινωνία

    Αεροπορικό δυστύχημα στην Κωνσταντινούπολη: Ούρλιαζαν πανικόβλητοι οι επιβάτες – Εικόνες σοκ

    • NewsRoom

    Αεροπορικό δυστύχημα στην Κωνσταντινούπολη, πηγή: AP


    Πανικός επικράτησε στο σοκαριστικό αεροπορικό δυστύχημα που στοίχισε την ζωή σε 3 ανθρώπους

    Ένα νέο βίντεο έρχεται στη δημοσιότητα από το τρομακτικό αεροπορικό δυστύχημα που εξελίχθηκε χθες στο αεροδρόμιο «Σαμπιχά Γκιοκτσέν» της Κωνσταντινούπολης, όταν ένα Boeing 737-800 της Pegasus Airlines δεν μπόρεσε να προσγειωθεί ομαλά, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που επικρατούσε εκείνη την ώρα στο σημείο, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί δυνατά με το έδαφος, να πιάσει φωτιά και να κοπεί στα τρία.

    Το νέο βίντεο δείχνει τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο εσωτερικό του αεροπλάνου, λίγες στιγμές μετά τη σύγκρουσή του με το έδαφος. Όπως φαίνεται, οι επιβάτες είναι πανικόβλητοι από την ανώμαλη προσγείωση του αεροπλάνου, ενώ πολλοί από αυτούς ουρλιάζουν, καθώς το αεροσκάφος με τους 183 επιβαίνοντες έχει μόλις πέσει στον διάδρομο προσγείωσης από ύψος 30 μέτρων.

    Στο ίδιο βίντεο ακούγονται και οδηγίες προς τους επιβάτες, προφανώς από μέλη του πληρώματος, προκειμένου να βγουν με ασφάλεια από το κατεστραμμένο αεροπλάνο.

    Νωρίτερα είχαν δοθεί στην δημοσιότητα βίντεο από τη στιγμή της πτώσης του αεροσκάφους, που αποτυπώνουν το τρομακτικό δυστύχημα με τους τρεις νεκρούς και τους 179 τραυματίες. Στο πρώτο οπτικό υλικό φαίνεται το αεροπλάνο να κινείται με ταχύτητα μεγαλύτερη από την κανονική για διαδικασία προσγείωσης, ενώ στη συνέχεια φαίνεται να καταρρέει, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, το ριναίο σκέλος προσγείωσης.

    Η τελευταία αυτή εξέλιξη είχε ως αποτέλεσμα το αεροπλάνο αρχικά να σέρνεται με το ρύγχος στον διάδρομο και στη συνέχεια, όντας πια εκτός έλεγχου, να καταλήγει στο χαντάκι εκτός διαδρόμου, όπου και η άτρακτος έσπασε σε τρία κομμάτια.

    Στο δεύτερο βίντεο έχει καταγραφεί η στιγμή που το Boeing 737-800 πέφτει με τη μύτη στο χαντάκι, κοντά σε έναν δρόμο που συνδέει δύο αυτοκινητοδρόμους.

    Εκτός από αυτά τα υλικά για το δυστύχημα, στην δημοσιότητα έδωσαν τουρκικά ΜΜΕ και το ηχητικό ντοκουμέντο της συνομιλίας που είχε ο πιλότος με τον ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν τη συντριβή.

    Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών της Τουρκίας, Τσαχίτ Τουρχάν «το αεροπλάνο, μετά την άσχημη προσγείωση, παρασύρθηκε».

    Ένας άλλος κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, πάντως, ο Γερλίκαγια, ανέφερε πως το επιβατικό αεροπλάνο «ολίσθησε για περίπου εξήντα μέτρα», αφού βγήκε από την πίστα πριν «πέσει από ύψος 30 ως 40 μέτρων» σε πρανές, τονίζοντας παράλληλα ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα, εννοώντας ότι το αεροσκάφος θα μπορούσε να έχει εκραγεί.

    «Το δυστύχημα μπορούσε να έχει ακόμη πιο σοβαρές συνέπειες», είπε χαρακτηριστικά ο Γερλίκαγια.



    ΣΧΟΛΙΑ