Κοινωνία

ΑΔΜΗΕ: Εκτεταμένα τα προβλήματα στην Χαλκιδική – Έπεσαν δύο ιστοί υψηλής τάσης

  • NewsRoom

Εικόνα καταστροφής στην Χαλκιδική


Εκτεταμένα είναι τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στην περιοχή της Χαλκιδικής εξαιτίας των πρωτοφανούς έντασης καιρικών φαινομένων, που σημειώθηκαν χθες το βράδυ, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΑΔΜΗΕ.

Συγκεκριμένα, έπεσαν δυο ιστοί υψηλής τάσης στην περιοχή της Διώρυγας της Ποτίδαιας, ενώ συνεργεία του ΑΔΜΗΕ έφτασαν στο σημείο, ασφαλίζοντας την Γραμμή Μεταφοράς, προκειμένου να μην υπάρξει οποιοσδήποτε κίνδυνος και να απομονωθεί η βλάβη.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) ενημερώνει ότι τη νύχτα της Τετάρτης, εξαιτίας των πρωτοφανούς έντασης καιρικών φαινομένων στη Χαλκιδική -που δυστυχώς στοίχισαν και ανθρώπινες ζωές- έπεσαν δυο ιστοί υψηλής τάσης στην περιοχή της Διώρυγας της Ποτίδαιας.

Λόγω του συμβάντος -και της βλάβης στη Γραμμή Μεταφοράς Ρεύματος Υψηλής Τάσης που συνδέει τον Υποσταθμό Μουδανιών με τον Υποσταθμό Κασσάνδρας-, έχουν προκληθεί εκτεταμένα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στην περιοχή.

Συνεργεία του ΑΔΜΗΕ έχουν σπεύσει στο σημείο από την πρώτη στιγμή ασφαλίζοντας την Γραμμή Μεταφοράς, προκειμένου να μην υπάρξει οποιοσδήποτε κίνδυνος και να απομονωθεί η βλάβη.

Τα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ εργάζονται εντατικά για τη διόρθωση της σοβαρής ζημίας. Ο Διαχειριστής διαβεβαιώνει ότι καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης το ταχύτερο δυνατό.

Για την πορεία των εργασιών θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση».