• Κοινωνία

  Αδειλίνη (Άρειος Πάγος): Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι παρέπεμψα για παρηγοριά στην Εκκλησία τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

  • NewsRoom

  Η Γεωργία Αδειλίνη, Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου


  Με τον πλέον εμφατικό τρόπο διέψευσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη την καταγγελία της Μαρίας Καρυστιανού ότι περέπεμψε συγγενείς θυμάτων των Τεμπών στην Εκκλησία.

  Μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, είπε όταν ρωτήθηκε σχετικά:

  «Ο λόγος που μέχρι στιγμής δεν τοποθετήθηκα είναι από σεβασμό στα νεκρά παιδιά, στα θύματα του δυστυχήματος που συγκλόνισε το Πανελλήνιο. Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι αντί να διαβεβαιώσω οιονδήποτε συγγενή προσέφυγε σε μένα για να κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε, τον παρέπεμψα για παρηγοριά στην Εκκλησία.

  Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι συμπεριφέρθηκα με αυτόν τον κυνισμό που μου αποδίδεται. Θα ήταν απάνθρωπο – και για όσους με γνωρίζουν δεν μου ταιριάζει. Αψευδής μάρτυς είναι η παραγγελία στην Εισαγγελία Λάρισας που λέω ότι πρέπει να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα των συγγενών».

  «Είμαι μαζί με τα θύματα, όχι απέναντί τους»

  «Δεν είμαι απέναντι τους, αντίθετα είμαι μαζί τους», πρόσθεσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. «Έχει αποσταλεί στην Αγγλία βιντεοληπτικό υλικό, το οποίο έχει εξεταστεί εδώ από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά εστάλη για να διερευνηθεί πλήρως από εξειδικευμένο προσωπικό αν η εμπορική αμαξοστοιχία μετέφερε κάτι άλλο πέραν των δηλωθέντων εμπορευμάτων», σημείωσε.

  Σε ό,τι αφορά για τυχόν ποινικές ευθύνες υπουργών για την τραγωδία των Τεμπών, η κα Αδειλίνη είπε ότι «και ο πρωτοετής φοιτητής της Νομικής γνωρίζει ότι μόνο η Βουλή είναι αρμόδια για άσκηση δίωξης κατά υπουργών ή βουλευτών. Σε οιανδήποτε έρευνα δικαστικός συναντήσει στοιχεία ευθύνης πολιτικού, οφείλει να τα αποστείλει αμελλητί χωρίς να τα αξιολογήσε.

  Οι διατάξεις του άρθρου 86 διατρέχουν τα ελληνικά Συντάγματα από σύστασης ελληνικού κράτους και είναι στο Σύνταγμα από το 1975. Καμία κυβέρνηση δεν θέλησε να το αλλάξει. Τέτοιες διατάξεις για την ποινική ευθύνη υπουργών υπάρχουν στα περισσότερα κράτη του κόσμου και στην ΕΕ και στον ΟΗΕ και αποσκοπούν στην απρόσκοπτη άσκηση καθηκόντων τους», είπε η κα Αδειλίνη.

  Διαβάστε επίσης:

  Τζεντιλόνι: Η Ελλάδα είναι ένα από τα πιο φωτεινά σημεία στην ευρωπαϊκή αναπτυξιακή εικόνα

  Χατζηδάκης: Πακέτο μέτρων 870 εκατ. ευρώ για το 2025 – Ανοιχτό για νομοθετική παρέμβαση για τις χρεώσεις POS

  Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη: Δεν χρεοκόπησαν την Ελλάδα οι Ολυμπιακοί Αγώνες  ΣΧΟΛΙΑ