• Κοινωνία

    Αδιανόητο: Το Πρωτοδικείο Αθηνών αποφασίζει για το λαϊκό προσκύνημα του Μίκη Θεοδωράκη 

    Μίκης Θεοδωράκης


    Μοιάζει αδιανόητο για τη μνήμη του παγκόσμιου Μίκη Θεοδωράκη, αλλά είναι πραγματικότητα: Αυτή την ώρα ο πρόεδρος του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αποφασίζει εάν θα διατηρήσει ή θα μεταβάλει την προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα και βάσει της τελευταίας η σορός του μεγάλου μουσικοσυνθέτη δεν μπορεί να μεταφερθεί στη Μητρόπολη Αθηνών για το λαϊκό προσκύνημα!

    Αυτός ήταν ο επίλογος της σημερινής συζήτησης των ασφαλιστικών μέτρων του εκτελεστή της τελευταίας βούλησης του αείμνηστου Θεοδωράκη, Γ. Αγοραστάκη.

    Στο θέμα του τόπου ταφής, η χήρα Μυρτώ Θεοδωράκη, η κόρη Μαργαρίτα και ο γιος, Γιώργος, εξέφρασαν την κοινή τους θέληση να ακολουθηθεί η τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη.

    Η ταφή θα γίνει στο Γαλατά Χανίων.

    Ωστόσο, η πλευρά της Μαργαρίτας Θεοδωράκη υποστήριξε ότι «κάνει σεβαστή την τελευταία βούληση του πατέρα της», με εξαίρεση το θέμα ανάθεσης επιλογής γραφείου τελετών καθώς κατά την ίδια προ 6μηνου ανέθεσε σε συγκεκριμένο γραφείο την προετοιμασία της κηδείας του πατέρα της.

    Από την πλευρά του, ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Γ. Αγοραστάκη δήλωσε ότι παραιτείται του αιτήματος για το συγκεκριμένο γραφείο τελετών, που ήδη ο Αγοραστάκης έχει επιλέξει ωστόσο: «Διατηρεί το δικαίωμα επιλογής του γραφείου σύμφωνα με τη ρητή δέσμευση του εκλιπόντος».

    Σε πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των συγγενών του Μίκη Θεοδωράκη προχώρησε το γραφείο τελετών που έχει επιλέξει η Μαργαρίτα Θεοδωράκη για την οργάνωση της κηδείας.

    «Το φέρετρο έχει ήδη παραγγελθεί και κατασκευαστεί από εξάμηνο και έχει κάποιο κόστος. Και ο νόμος δεν δίνει το δικαίωμα στον Γ. Αγοραστάκη να επιλέξει γραφείο τελετών. Δεν προβλέπεται ο καθορισμός του γραφείο τελετών στο νόμο» υποστήριξε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του γραφείου, Αλέξης  Κούγιας.

    Διαβάστε ακόμη:

    Μίκης Θεοδωράκης: Στον Γαλατά Χανίων οριστικά η ταφή – Πότε ξεκινά το λαϊκό προσκύνημα

    Συνεχίζεται η διαμάχη για τον τόπο ταφής του Μίκη Θεοδωράκη: Δεν πρόκειται να αψηφήσω τον πατέρα μου, λέει ο γιός του



    ΣΧΟΛΙΑ