• Κοινωνία

    Αδιανόητη δήλωση Μπαλάσκα: Όταν είσαι όμορφος και αστυνομικός, περνάς ωραία στη φυλακή

    • NewsRoom

    Στ. Μπαλάσκας


    Σάλος ξέσπασε από την δήλωση του συνδικαλιστή της Ελληνικής Αστυνομίας, Στ. Μπαλάσκας, ο οποίος μιλώντας για τον αστυνομικό που λήστευε πρατήρια υγρών καυσίμων και περίπτερα με το υπηρεσιακό του όπλο, είπε «όταν είσαι όμορφος και αστυνομικός, περνάς ωραία στην φυλακή».

    «Εγώ πήρα τηλέφωνο και ρώτησα για την εξωτερική του εμφάνιση και μου είπαν ότι είναι όμορφος» είπε στον ΑΝΤ1 ο κ. Μπαλάσκας, προκαλώντας την εύλογη απορία των παρευρισκομένων στο πάνελ. Ο ίδιος εξήγησε: «Όταν είσαι όμορφος και αστυνομικός, περνάς ωραία. Αυτός θα περάσει πολύ ωραία στη φυλακή».

    «Δεν μπορεί να αμαυρώνει 57.000 συναδέλφους του. Δεν μπορώ να ακούω ότι αστυνομικός είναι ληστής. Δεν μπορεί να φοράει τη στολή, να παίρνει το υπηρεσιακό όπλο και να κάνει ληστείες σε περιπτεράδες» ανέφερε, χαρακτηρίζοντας αδιανόητη την πράξη του συναδέλφου του.

    Όταν ρωτήθηκε από το πάνελ αν επιβραβεύει τέτοιες συμπεριφορές στη φυλακή, απάντησε: «Δεν επιβραβεύω, είπα πως είναι αναπόφευκτο. Οι αστυνομικοί που περνάνε στην αντίπερα όχθη, στη μαύρη όψη του φεγγαριού, γίνονται παράνομοι, δεν θα πάνε στη φυλακή και θα τον περιμένουν εκεί όλοι με ανοιχτές τις αγκαλιές για να τον υποδεχθούν. Είτε μας αρέσει είτε όχι, αυτή είναι η αλήθεια. Αν θέλει αστυνομικός να γίνει ληστής, να παραιτηθεί και να περάσει στην παρανομία. Μου είναι αδιανόητο, όσο αδιανόητο να στείλουμε ένα δίχρονο παιδί στον Άρη» επιχειρηματολόγησε.

    «Ό,τι πάθει, καλά να το πάθει» συνέχισε στον ίδιο τόνο.



    ΣΧΟΛΙΑ