• Κοινωνία

    Αχ. Μπέος: Ακατάλληλο για πόση το νερό στον Βόλο

    • NewsRoom
    Αχιλλέας Μπέος, Δήμαρχος Βόλου

    Αχιλλέας Μπέος, Δήμαρχος Βόλου


    Κατάλληλο για μπάνιο, πλύσιμο ρούχων και πιάτων, αλλά όχι για πόση, είναι αυτήν τη στιγμή το νερό του Βόλου, σύμφωνα με όσα υποστήριξε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.

    Σύμφωνα με τον Ταχυδρόμο του Βόλου, ο κ. Μπέος υπενθύμισε την δήλωση του κ. Κουτσιφέλη που από την πρώτη στιγμή είχε απαγορεύσει να καταναλώνεται διά στόματος το νερό της βρύσης και ανέφερε ότι ζητήθηκε χημικός έλεγχος του νερού, ο οποίος θα ολοκληρωθεί σε 48 ώρες.

    Ο κ. Μπέος ανέφερε επίσης ότι τα κυβικά μέτρα που παρέχονται από τις γεωτρήσεις ανέβηκαν σημαντικά, αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι πρέπει να σπαταλιέται στο πλύσιμο αυλών και αυτοκινήτων, αλλά μόνο για λελογισμένη και αναγκαία χρήση.

    Τόνισε επίσης ότι προτεραιότητα του δήμου είναι η πλήρης αποκατάσταση της υδροδότησης και της ηλεκτροδότησης, καθώς υπάρχουν ορισμένες οικογένειες που στερούνται ακόμη ρεύματος.

    «Από αύριο το βράδυ ξεκινάει η πλήρης καθαριότητα της πόλης. Αυτή τη στιγμή δουλεύουν 150 μηχανήματα της πολιτικής προστασίας και του δήμου Βόλου, εργολάβων, αλλά και από επιχειρηματίες που ήθελαν να βοηθήσουν» ανέφερε ο δήμαρχος και πρόσθεσε ότι οι εργασίες καθαριότητας ξεκίνησαν αρχικά από τις έντονα πληγείσες περιοχές δίπλα στον ποταμό Ξηριά και τον Κραυσίδωνα, ζητώντας από τους πολίτες να απομακρύνουν τα αυτοκίνητά τους, ώστε να γίνει πιο εύκολο το έργο των μηχανημάτων.

    Ακόμη ο δήμος Βόλου, όπως τόνισε, προμηθεύτηκε ειδικό μηχάνημα απάντλησης υδάτων από τα υπόγεια σπίτια, ζητώντας από τους πολίτες να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 24213 – 50174 και 24213 50173.

    Διαβάστε επίσης

    Παύλος Μαρινάκης: Η κυβέρνηση θα στηρίξει τους πολίτες και θα ξαναχτίσει από την αρχή τις κρίσιμες υποδομές

    Ο Χρήστος Στυλιανίδης νέος υπουργός Ναυτιλίας μετά την παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

    Πατέλης στο Bloomberg: Δεν θα επηρεάσουν τους δημοσιονομικούς στόχους οι φυσικές καταστροφές



    ΣΧΟΛΙΑ