• Κοινωνία

  41 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο – Μία σύλληψη για τη φωτιά στην Αιτωλοακαρνανία

  Πυροσβεστικό Σώμα

  Πυροσβεστικό Σώμα


  Συνολικά 41 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν από χθες στις 6:00 το απόγευμα έως σήμερα στις 6:00 το απόγευμα σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ενώ ένα άτομο συνελήφθη στο Αγρίνιο, ως υπαίτιος για τις φωτιές στην Αιτωλοακαρνανία.

  Σύμφωνα με την Πυροσβεστική από τις 41 πυρκαγιές, οι 37 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη τέσσερις.

  Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

  Παράλληλα όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική σε δύο άλλους σε Καβάλα και Αττική επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα.

  Στις 21 Ιουνίου 2024 συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Αγρινίου, ημεδαπός, για πυρκαγιές σε αγροτικές εκτάσεις που επεκτάθηκαν σε δασική έκταση, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στις περιοχές των Τ.Κ. Γουριώτισσας και Ρίγανης, στον Δήμο Αγρινίου, στην Αιτωλοακαρνανία και ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος εισαγγελέας.

  Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.875 ευρώ, χθες 22 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Χρυσούπολης, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε χρήση συσκευής έψησης εντός δασικής έκτασης, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στον οικισμό Κεραμωτής, του Δήμου Νέστου, στην Καβάλα.

  Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 3.000 ευρώ, σήμερα 23 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Μαρκοπούλου, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε χρήση καύσεων ειδών πυροτεχνουργίας (βεγγαλικά), πλησίον δασικής έκτασης, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην παραλία Αγίου Νικολάου, του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας, στην Αττική.

  Διαβάστε επίσης:

  Ελβετία: Εντοπίστηκε νεκρός ένας αγνοούμενους από τις πλημμύρες- Δύο άνθρωποι αγνοούνται

  Νέα μέτωπα φωτιάς σε Ιωάννινα και Αιτωλοακαρνανία

  Τι λέει ο πατέρας του Λύτρα για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του – «Άπλωσε το χέρι ο Αποστόλης»  ΣΧΟΛΙΑ