Κοινωνία

38ο Πανελλαδικό Συνέδριο ΓΣΕΕ: Ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή για τα θύματα στα Τέμπη

Γιάννης Παναγόπουλος, Πρόεδρος της ΓΣΕΕ

Γιάννης Παναγόπουλος, Πρόεδρος της ΓΣΕΕ


Ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης το 38ο Πανελλαδικό Συνέδριο της ΓΣΕΕ, το οποίο διεξάγεται στο Καβούρι Αττικής. Το Συνέδριο ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Η έναρξη του Συνεδρίου είχε προγραμματιστεί να κηρυχθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε επιστολή όμως που απέστειλε προς τη Συνομοσπονδία η κυρία Σακελλαροπούλου γνωστοποίησε ότι λόγω των συνθηκών που προέκυψαν από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα, δε θα παραστεί στην εναρκτήρια εκδήλωση.

Η εκπόνηση πλαισίου θέσεων για τη διερεύνηση και απόδοση ευθυνών και μέτρων για να μην ξαναθρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές θα αποτελέσει κεντρικό ζήτημα του Συνεδρίου. Για τα ΓΙΑΤΙ και το ΠΩΣ, έκανε λόγο στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος ο οποίος, μεταξύ άλλων, γνωστοποίησε ότι θα επιδιωχθεί ομόφωνη συμφωνία εντός του Συνεδρίου για απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις, ώστε να μην παρουσιαστούν επαναλήψεις φαινομένων του παρελθόντος δηλαδή η αδιαφάνεια, συγκάλυψη μετάθεση ευθυνών και καθυστερήσεις που οδηγούν στη λήθη.

Στο 38ο Πανελλαδικό Συνέδριο της Συνομοσπονδίας μετέχουν περίπου 400 σύνεδροι από 120 δευτεροβάθμιας οργανώσεις. Κάθε σύνεδρος εκπροσωπεί 1000 συνδικαλισμένους-ψηφίσαντες εργαζόμενους σε πρωτοβάθμιο επίπεδο. Στο συνέδριο παρίστανται και αντιπροσωπείες από Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Συνδικαλιστικές Οργανώσεις.

Οι εργασίες του 38ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ θα συνεχιστούν αύριο με ομιλίες εκπροσώπων, ενώ θα συζητηθεί αναλυτικά ο απολογισμός και ο προγραμματισμός δράσης της ΓΣΕΕ.

Το Συνέδριο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με την εκλογή των νέων οργάνων (Διοικητικό Συμβούλιο Εξελεγκτική Επιτροπή και Γενικό Συμβούλιο).

Δείτε ΕΔΩ την επιστολή της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Διαβάστε επίσης:ΣΧΟΛΙΑ