• Κοινωνία

    260 άτομα στο Εφετείο Αθηνών για την εκφώνηση μιας υπόθεσης! «Λάβετε μέτρα εγκαίρως», λένε οι συνήγοροι υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής

    Ανάρτηση στο Facebook της δικηγόρου Λίλας Ραγκούση


    Μέσα σε μία δικαστική αίθουσα μερικών τετραγωνικών συγκεντρώθηκαν το πρωί περισσότεροι από 260 άνθρωποι για να κάνουν μία δίκη που τελικά δεν άρχισε ποτέ.

    Λάβετε μέτρα εγκαίρως πριν να είναι αργά», ζητούν με επιστολή τους από τους συναρμόδιους υπουργούς και την ηγεσία της Δικαιοσύνης, συνήγοροι υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής που το πρωί παραβρέθηκαν, με κίνδυνο την υγεία τους, σε μία κατάμεστη αίθουσα, εν μέσω πανδημίας.

    Στην επιστολή τους περιγράφουν:

    «Εν μέσω πανδημίας, με λήψη τόσων  περιοριστικών μέτρων, με τεράστιες προσπάθειες από την πολιτεία για αποτροπή εξάπλωσης του ιού, με δικό μας αυτοπεριορισμό επί σειρά ημερών, την Παρασκευή 3/4/2020 υποχρεωτικά εμφανιστήκαμε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για να εκφωνηθεί η υπόθεση με αριθμό πινακίου 1.

    Εκεί σε μία αίθουσα του εφετείου και στον προαύλιο χώρο συγκεντρώθηκαν οι περισσότεροι από τους 167 μάρτυρες κατηγορίας, 40 μάρτυρες υπεράσπισης, περί τους 40 αστυνομικούς, 15 δικηγόροι, 12 κατηγορούμενοι ( οι 5 προσωρινά κρατούμενοι), η σύνθεση του Δικαστηρίου.

    Όπως είναι φυσικό ΔΙΕΚΟΠΗ, για 1/6/2020. ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ γυρίσαμε σπίτια μας στις οικογένειες μας. Αντιλαμβάνεστε το μέγεθος του κινδύνου ΑΝ έστω και ένας από εμάς από αυτόν τον πληθυσμό είναι φορέας. Τραγωδία.

    Γι αυτό λάβετε μέτρα εγκαίρως. Σε 1- 2 μήνες θα είναι αργά. Αποσυμφορήστε τις φυλακές. Οι εκτίοντες ποινή να απολυθούν συντομότερα (Να γίνει πρόβλεψη για μέχρι 10 χρόνια κάθειρξη και όχι μέχρι 8 όπως ακούγεται και να γίνει πρόβλεψη για πάνω από 10 χρόνια με επαναφορά του 1/3). Και λήψη γενναίων μέτρων για αποφυλάκιση προσωρινά κρατούμενων.

    Κατανοήστε το. Από τις φυλακές δεν κινδυνεύουν μόνο κρατούμενοι. Κινδυνεύουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ.

    Εμείς που τα ζούμε σας προειδοποιούμε.»

    – Τις  φωτογραφίες ανάρτησε στο Facebook η δικηγόρος Λίλα Ραγκούση.

    Ανάρτηση στο Facebook της δικηγόρου Λίλας Ραγκούση



    ΣΧΟΛΙΑ