• Κοινωνία

    Συναγερμός: 150 κρούσματα στη δομή μεταναστών στο Κρανίδι

    • NewsRoom
    Νίκος Χαρδαλιάς

    Νίκος Χαρδαλιάς, υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας


    Συνολικά 150 κρούσματα της νέας νόσου βρέθηκαν στη δομή μεταναστών στο Κρανίδι, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Nίκο Χαρδαλιά.

    Στο Κρανίδι Αργολίδας μεταβαίνει αυτή την ώρα εκτάκτως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, λόγω υψηλού επιδημιολογικού φορτίου στο ξενοδοχείο που λειτουργεί ως δομή μεταναστών, όπου έχουν εντοπιστεί τα κρούσματα και βρίσκεται σε καραντίνα.

    Όπως έγινε γνωστό από την ΓΓΠΠ από τα με τα δεδομένα από τα πρώτα αποτελέσματα των τεστ που πραγματοποιήθηκαν χτες στους 470 αλλοδαπούς διαμένοντες στην δομή πάνω από 100 έχουν βρεθεί θετικά, ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται.

    Μαζί με τον κ. Χαρδαλιά μεταβαίνουν στο Κρανίδι ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Εμμανουήλ Λογοθέτης, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, καθώς και κλιμάκιο της ΓΓΠΠ και του ΕΟΔΥ.

    Στις 13.00 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Δημαρχείο Ερμιόνης στο Κρανίδι με την συμμετοχή του δημάρχου Γιάννη Γεωργόπουλου και του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, προκειμένου να γίνει η εκτίμηση της κατάστασης και θα ανακοινωθούν περαιτέρω μέτρα.

    Νωρίτερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είχε σύσκεψη με τους συνεργάτες του και τον καθηγητή λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα.

    Εξερχόμενος από το υπουργείο, σε ερώτηση του προέδρου των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, Ανδρέα Μαρτζάκλη, για το πότε θα ανοίξουν τα μαγαζιά, ο Νίκος Χαρδαλιάς απάντησε:

    «Έχουμε 150 κρούσματα στο Κρανίδι, φεύγω, πηγαίνω εκεί τώρα. Όλα θα ανοίξουν στην ώρα τους».



    ΣΧΟΛΙΑ