• Κοινωνία

    Θεσσαλονίκη: Αγωνία για τον 23χρονο που ξυλοκοπήθηκε από τον τράπερ – Δεν έχει ξεφύγει από τον κίνδυνο

    • NewsRoom

    Ο τράπερ Ricta


    Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 23χρονος που ξυλοκοπήθηκε από τον τράπερ Ricta στη μέση του δρόμου. Ο νεαρός παραμένει διασωληνωμένος στην εντατική του ΑΧΕΠΑ. Όλα έγιναν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Η οικογένειά του 23χρονου ισχυρίζεται πως ο νεαρός προχωρούσε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με δύο φίλους τους, μέχρι που τους πλησίασε η παρέα του τράπερ.

    «Τον χουν στην εντατική, είναι σοβαρά. Έχει δύο αιματώματα στο κεφάλι, εγχειρίστηκε και τώρα περιμένουμε σε αναμονή» δηλώνει στο Mega ο θείος του 23χρονου.

    «Γυρνούσαν σπίτι, μετά είχαν πάει σε ένα μαγαζί. Αυτό δεν πίνει, είναι καλό παιδί. Αν ήπιε καμιά μπύρα… Και απ’ ό,τι έμαθα εγώ τώρα στο δρόμο τού λέει:”Κάπου σας ξέρω εγώ σε εσάς” και του επιτέθηκε και τον χτύπησε. Του έριξε μια κεφαλιά, μια κλωτσιά και έπεσε πίσω» προσθέτει.

    «Στα καλά καθούμενα πήγε και το χτύπησε. Και κόντευε να το σκοτώσει, όχι μόνο το χτύπησε. Κόντεψε να το σκοτώσει το παιδί και ακόμα κινδυνεύει. Δεν έχει γίνει καλά. Δεν έχει ξεφύγει ακόμα από τον κίνδυνο. Έκανε τέσσερις ώρες χειρουργείο. Τώρα είναι ακόμα είναι διασωληνωμένος» συνέχισε.

    Η θεία του 23χρονου υποστηρίζει από την πλευρά της: «Τα παιδιά πηγαίναν να πάρουν ένα λεωφορείο γραμμής που έχει και τη νύχτα και βρέθηκαν στον δρόμο τους αυτοί οι δύο άνθρωποι. Στα καλά καθούμενα. Με τρελαίνει το γεγονός να έχουμε το παιδί μας μέσα στην εντατική και αυτοί οι τύποι να είναι έξω και να λένε διάφορα πράγματα».

    «Το παιδί είναι διασωληνωμένο ακόμη. Είναι διασωληνωμένο. Δεν ξέρουμε τώρα. Εντάξει, όταν είναι κάποιος διασωληνωμένος με βαρύτατες κακώσεις είναι επιφυλακτικοί δεν είναι… Είναι φειδωλοί στα λόγια τους οι γιατροί» συμπληρώνει.

    Πώς έγινε ο ξυλοδαρμός

    Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα φαίνεται πως έγιναν στις 02.30 τα ξημερώματα της Παρασκευής, όταν ο 25χρονος τράπερ μαζί με έναν ακόμα άγνωστο άτομο, φέρεται να επιτέθηκαν – για άγνωστη αιτία – στον νεαρό, ο οποίος βρισκόταν μαζί με δύο φιλικά του πρόσωπα. Ο 25χρονος κατηγορείται ότι χτύπησε τον φοιτητή με το κεφάλι στο πρόσωπο, ενώ ο φίλος του τον χτύπησε με κλωτσιά στον θώρακα με αποτέλεσμα το θύμα να πέσει με δύναμη στο έδαφος και να χτυπήσει το κεφάλι του.

    Στη συνέχεια οι φερόμενοι ως δράστες αποχώρησαν από το σημείο, ενώ ο 23χρονος μεταφέρθηκε από τους φίλους του στο σπίτι του. Το απόγευμα της επόμενης ημέρας, ωστόσο, διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΑΧΕΠΑ και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, καθώς διαπιστώθηκε ότι φέρει αιμάτωμα στο κεφάλι και έκτοτε νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

    Εις βάρος του 25χρονου τράπερ και του αγνώστου ατόμου που ήταν μαζί του έχει σχηματιστεί δικογραφία για βαριά σωματική βλάβη.

    Ο τραπερ παρουσιάστηκε μόλις έληξε το Αυτόφωρο

    Στο μεταξύ, στο Τμήμα Ασφαλείας Δωδεκανήσου παρουσιάστηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής ο τράπερ «Ricta», συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, προκειμένου να ενημερωθεί για την υπόθεση που κατηγορείται και συγκεκριμένα για τον σοβαρό τραυματισμό του 23χρονου που φέρεται να τον χτύπησε στο κεφάλι, μαζί με άλλο ένα άτομο τα ξημερώματα της Παρασκευής, στο κέντρο της πόλης.

    Ο τράπερ πέρασε την πόρτα του αστυνομικού τμήματος μετά την παρέλευση του χρονικού ορίου του αυτοφώρου και, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Θοδωρή Καραγιάννη, αφού ενημερώθηκε ότι σχηματίζεται δικογραφία για το περιστατικό στη συνέχεια αποχώρησε, καθώς δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος του. Η δικογραφία η οποία αφορά την κατηγορία της «βαριάς σωματικής βλάβης» αναμένεται να διαβιβαστεί στις δικαστικές Αρχές και το επόμενο διάστημα ο τράπερ να κληθεί να δώσει εξηγήσεις, εφόσον δεν εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

    «Η πλευρά του φερόμενου κατηγορούμενου απορεί πώς διαρρέουν πληροφορίες για ένταλμα σύλληψης και πώς κυκλοφορούν πληροφορίες για ένα συμβάν τις οποίες δεν έχει λάβει ούτε ο κατηγορούμενος», τόνισε ο κ. Καραγιάννης.

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 25χρονος τράπερ φέρεται να υποστηρίζει πως δεν αντιλήφθηκε τον σοβαρό τραυματισμό του 23χρονου, μετά την επίθεση σε βάρος του, καθώς άπαντες αποχώρησαν από το σημείο. Μάλιστα, αναμένεται να παρουσιάσει μάρτυρες οι οποίοι να επιβεβαιώνουν τα λεγόμενά του.

    Διαβάστε επίσης

    Αττική Οδός: Τους επόμενους μήνες η απόφαση του ΣτΕ για την προσφυγή της VINCI

    Φλώρινα: Βρέθηκαν όπλα και στην στέγη του σπιτιού του ζευγαριού

    Δίκη Μάτι: Τέλος οι απολογίες – Εισαγγελική πρόταση στις 13 Φλεβάρη



    ΣΧΟΛΙΑ