• Δημοφιλή στο Internet

    Το μωρό στο εξώφυλλο των Nevermind μηνύει τους Nirvana για παιδική πορνογραφία

    • NewsRoom


    Ο Spencer Elden, ο άντρας που εμφανίζεται στο άλμπουμ των Nirvana “Nevermind” ως γυμνό μωρό, μηνύει το συγκρότημα ισχυριζόμενος ότι η φωτογραφία αποτελεί «παιδική πορνογραφία».

    Η αγωγή, που κατατέθηκε τη Δευτέρα στην Κεντρική Περιφέρεια της Καλιφόρνιας του Επαρχιακού Δικαστηρίου των ΗΠΑ, κατηγορεί τους Νιρβάνα για παραβίαση των ομοσπονδιακών νόμων για παιδική πορνογραφία με χρήση της εικόνας του άλμπουμ και ζητά από το δικαστήριο να δικαστεί από τους ενόρκους.

    Ο Elden ζητά αποζημίωση 150.000 δολαρίων από καθένα από τους 15 κατηγορούμενους που περιλαμβάνονται, συμπεριλαμβανομένων των Nirvana, Warner Records, Universal Records, Dave Grohl, Krist Novoselic, Courtney Love (ως εκτελεστής της περιουσίας του Kurt Cobain), Guy Oseary και Heather Parry (ως διευθυντές).

    Ο δικηγόρος του Elden είπε ότι υπήρχαν τουλάχιστον 40 ή 50 φωτογραφίες που τραβήχτηκαν εκείνη τη στιγμή, αλλά η φωτογραφία που επελέγη απεικόνιζε τον Elden «σαν σεξουαλική εργάτρια – αρπάζοντας ένα χαρτονόμισμα ενός δολαρίου που είναι τοποθετημένο κρεμασμένο από έναν αγκίστρι μπροστά από το γυμνό του σώμα».

    Η αγωγή ισχυρίζεται ότι ο Elden και οι γονείς του δεν υπέγραψαν μια ανακοίνωση που να επιτρέπει τη χρήση των εικόνων.

    Ο δικηγόρος του Elden ισχυρίστηκε πως ο πελάτης του υπέστη και θα συνεχίσει να υφίσταται ισόβια ζημιά λόγω του εξωφύλλου του άλμπουμ.



    ΣΧΟΛΙΑ