• LIFE&STYLE

    Κερτ Κομπέιν: Με αρχική τιμή 1 εκατ. δολ. δημοπρατείται η θρυλική κιθάρα από το MTV Unplugged 

    • NewsRoom

    Κέρτ Κομπέιν


    «Στο σφυρί» βγαίνει η κιθάρα με την οποία έπαιξε σε συναυλία του MTV Unplugged στη Νέα Υόρκη το 1993, ο «θρυλικός» frontman των Nirvana, Κερτ Κομπέιν.

    Με την τιμή εκκίνησης το 1 εκατομμύριο δολάρια, δηλαδή περίπου 925 χιλιάδες ευρώ, η κιθάρα από το live που άφησε ιστορία, αναμένεται να κάνει θραύση.

    Το συγκρότημα της grunge ροκ, συμμετείχε στην εν λόγω συναυλία τον Νοέμβριο του 1993, πέντε μήνες πριν ο Κομπέιν χάσει τη ζωή του στην ηλικία των 27 ετών.

    Το MTV Unplugged των Nirvana, παραμένει μία από τις πιο διάσημες και αγαπημένες στιγμές του συγκροτήματος, ενώ ο δίσκος με τα τραγούδια από αυτό το live έχει σημειώσει σημαντικές πωλήσεις.

    Φέτος τον Ιούνιο, η κιθάρα που συνόδευε τη φωνή του Κερτ Κομπέιν στην εν λόγω εμφάνιση, θα βγει σε δημοπρασία σε έναν από τους πιο διάσημους δημοπρατικούς οίκους του Beverly Hills.

    Ο πρόεδρος του οίκου αυτού ανέφερε πως «είμαστε περήφανοι που θα προσφέρουμε αυτή την ιστορική κιθάρα του Κερτ Κομπέιν, ο οποίος διέδωσε τη μουσική βιομηχανία σε περισσότερα ακροατήρια και σε αυτό βοήθησε και η μυθική του εμφάνιση στο MTV Unplugged στη Νέα Υόρκη».

    Δεν πρόκειται για το πρώτο κομμάτι από την εν λόγω συναυλία που δημοπρατείται. Τον Οκτώβριο του 2019, η λαδί ζακέτα του Κομπέιν πουλήθηκε για 334.000 δολάρια. Μάλιστα, είχε ακόμη πάνω της λεκέδες και τρύπα από τσιγάρο.



    ΣΧΟΛΙΑ