• Δημοφιλή στο Internet

    Τα τέλεια σουτζουκάκια με ρύζι που θα αρέσουν σε όλους – Η εύκολη συνταγή από την Αργυρώ

    • NewsRoom

    Σουτζουκάκια με ρύζι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου


    Μία συνταγή που υπόσχεται να αφήσει τους πάντες ευχαριστημένους!

    Αφράτα σουτζουκάκια με κόκκινη σάλτσα και ρύζι ετοιμάζει σήμερα για εμάς η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και μας δείχνει μία φανταστική συνταγή, εύκολη, με όλα τα μυστικά της. Το πιάτο αυτό δεν πρόκειται να αφήσει κανέναν παραπονεμένο!

    Υλικά

    500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
    2-3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
    2 κ.σ. ελαιόλαδο
    1 κ.γλ. κύμινο ή και λίγο επιπλέον
    2 χοντρές φέτες ψωμί μπαγιάτικο
    1 φλ. κρασί μαυροδάφνη
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Για τη σάλτσα

    1 κιλό φρέσκιες ντομάτες τριμμένες
    2 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
    1 σκ. σκόρδο
    1/2 κ.σ. πελτές
    1 πρέζα ζάχαρη
    2-3 κόκκους μπαχάρι
    αλάτι
    πιπέρι

    Εκτέλεση

    Για να δώσουμε έξτρα νοστιμιά στα αφράτα σουτζουκάκια με κόκκινη σάλτσα, μουλιάζουμε το ψωμί στο κρασί και όχι σε νερό.

    Αφού μουλιάσει καλά, το στύβουμε και το ψιχουλιάζουμε.

    Κρατάμε το κρασί στην άκρη.

    Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το ψωμί και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα σουτζουκάκια και τα ζυμώνουμε όλα μαζί μέχρι να αφρατέψει ο κιμάς.

    Βάζουμε το μείγμα του κιμά για λίγο στο ψυγείο.

    Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

    Τα πλάθουμε μικρά μικρά, βουτώντας ενδιάμεσα τα χέρια μας στο κρασί.

    Τα τηγανίζουμε χωρίς να τα αλευρώσουμε για 2-3 λεπτά.

    Αφού τα τηγανίσουμε όλα, τα αφήνουμε στην άκρη.

    Για τη σάλτσα ντομάτας

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τις ντομάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα. Αν αντί για φρέσκες ντομάτες χρησιμοποιήσετε κονσέρβα, προσθέστε λίγο νερό στην κατσαρόλα.

    Βράζουμε τη σάλτσα για 10-15 λεπτά μέχρι να δέσει καλά.

    Ρίχνουμε τα σουτζουκάκια στη σάλτσα ντομάτας να βράσουν για 10 λεπτά περίπου. Μην ξεχνάτε ότι είναι πολύ μικρά και δεν θέλουν πολύ ώρα βράσιμο και μαγείρεμα.

    Αν τα έχετε πλάσει μεγάλα, τότε θέλουν παραπάνω ώρα τηγάνισμα και παραπάνω ώρα βράσιμο στη σάλτσα.

    Σερβίρουμε σε μια μεγάλη ωραία πιατέλα το ρύζι, με τα σουτζουκάκια και τη σάλτσα από πάνω.

    Δείτε όλα τα μυστικά της Αργυρούς Μπαρμπαρίγου για αφράτα σουτζουκάκια εδώ.

    Πηγή: argiro.gr



    ΣΧΟΛΙΑ