• Δημοφιλή στο Internet

    Τα 10 πιο «σκοτεινά» κοκτέιλ για να δοκιμάσεις αυτό το Halloween


    Μια τόσο χαρούμενη, πολύχρωμη και ξέφρενη γιορτή, όπως αυτή του Halloween γιορτάζεται κατάλληλα μόνο μέσα από ευφάνταστα θεματικά πάρτι, εμπνευσμένες στολές και φυσικά….το κατάλληλο κοκτέιλ που θα συνοδεύει τις στιγμές ατελείωτης διασκέδασης.

    Παραδοσιακά, η μέρα είναι γνωστή και ως η Ημέρα των Νεκρών και παρ’ ότι μοιάζει με τις Απόκριες, είναι στιλιστικά και θεματικά μια γιορτή πιο μακάβρια.

    Παρακάτω σας προτείνουμε μερικά από τα πιο σκοτεινά γευστικά κοκτέιλ για να απολαύσετε τις Halloween νύχτες σας:

    Habanero Pumpkin Spiced Margarita

    Το απόλυτο κοκτέιλ του Halloween, που έχει ως βάση του το πρωταγωνιστικό στοιχείο της αμερικάνικης γιορτής: Την κολοκύθα.

    Υλικά

    1 1/2 φλιτζάνι νερό
    1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
    1 πιπεριά habanero σε λεπτές φέτες
    4 ξυλάκια κανέλας
    1 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
    1/2 κ.γ. γαρίφαλο
    1/4 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
    3 κ.σ. πουρέ κολοκύθας
    2 μεζούρες τεκίλα
    1/2 μεζούρα λικέρ πορτοκάλι
    μισό lime

    Εκτέλεση

    Σε φωτιά μεσαίας θερμοκρασίας, βράζεις το νερό και τη ζάχαρη ανακατεύοντας. Χαμηλώνεις τη φωτιά και προσθέτεις τον πουρέ κολοκύθας. Συνεχίζεις να ανακατεύεις, προσθέτοντας τις φέτες της πιπεριάς, τα ξυλάκια κανέλας, το τζίντζερ και το γαρίφαλο. Συνολικά το βράσιμο διαρκεί 5 λεπτά, μετά αφαιρείς το σκεύος από τη φωτιά και περιμένεις να κρυώσει. Σε ένα σέικερ με πάγο ανακατεύεις την τεκίλα, τον πουρέ κολοκύθας, το χυμό από το lime και το λικέρ πορτοκάλι. Σουρώνεις σε χαμηλό ποτήρι, στο οποίο έχεις “περάσει” το χείλος με ένα μείγμα αλάτι, καστανή ζάχαρη, μοσχοκάρυδο και κανέλα. Προσθέτεις το υγρό που έβραζε και ανακατεύεις ελαφρώς.

    Habanero Pumpkin Spiced Margarita

    El Diablo

    Αυτό το κατακόκκινο κοκτέιλ θυμίζει αίμα και μας βάζει απόλυτα στο σωστό mood

    Υλικά

    2 μεζούρες τεκίλα
    3 μεζούρες τσιτσιμπύρα
    1 μεζούρα creme de cassis
    1 lime

    Εκτέλεση

    Σε ένα highball ποτήρι με πάγο ρίχνεις την τεκίλα και την τσιτσιμπύρα και ανακατεύεις ελαφρώς. Στη συνέχεια προσθέτεις την creme de cassis και περιμένεις μέχρι να καθίσει στον πάτο του ποτηριού. Kόβεις ένα κομμάτι από το lime, και αφού το πιέσεις για να πέσουν στο ποτήρι μερικές σταγόνες από τον χυμό του, ανακατεύεις ξανά και γαρνίρεις με αυτό.

    El Diablo

    The Risen From The Grave

    Ίσως το κοκτέιλ και με το πιο ευφάνταστο όνομα για το Halloween

    Υλικά

    3 μεζούρες βότκα
    2 μεζούρες St. Germain
    1/4 μεζούρας πουρέ φράουλας
    μερικές σταγόνες χυμού lime

    Εκτέλεση

    Ανακατεύεις την βότκα και το St. Germain στο σέικερ μαζί με πάγο. Βάζεις τον πουρέ στον πάτο ενός ποτηριού martini και σουρώνεις σε αυτό το περιεχόμενο του σέικερ. Προσθέτεις το χυμό lime. Μπορείς αν θέλεις να γαρνίρεις με μια φράουλα και μερικά φύλλα μέντας.

    The Risen From The Grave

    Zombie

    Ένα κλασσικά αγαπημένο κοκτέιλ, με ιδιαίτερη γεύση που ταιριάζει απόλυτα στην ημέρα

    Υλικά

    15 ml άσπρο ρούμι

    45 ml κίτρινο ρούμι

    30 ml μαύρο ρούμι

    30 ml χυμός λάιμ

    20 ml χυμός ροζ γκρέιπφρουτ

    1 κουταλάκι του γλυκού χυμός ανανά

    1 κουταλάκι του γλυκού γρεναδίνη

    1 σταγόνα Angostura bitters

    Εκτέλεση

    Aνακατεύετε όλα τα υλικά στο σέικερ μαζί με πάγο. Σουρώνετε το μείγμα σε ένα ποτήρι με θρυμματισμένο πάγο. Ρίχνετε μία σταγόνα Angostura bitters και διακοσμείτε με μία φέτα ανανά ή/και όποιο άλλο φρούτο σας αρέσει.

    Zombie

    Bloody Mary

    Το πιο διάσημο «αιματηρό» κοκτέιλ είναι μια τέλεια επιλογή για το Halloween

    60ml Βότκα

    125 ml χυμός ντομάτας

    20ml φρέσκος χυμός λεμονιού

    1 κουταλάκι του γλυκού Worcestershire σος

    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    3 σταγόνες Tabasco

    3 πράσινες ελιές

    1 κλωνάρι σέλερικαπνιστή πάπρικα,

    αλάτι

    Εκτέλεση

    Ανακατεύετε τη βότκα, το χυμό ντομάτας, τον χυμό λεμονιού, τη Worcestershire σος και το πιπέρι σε ένα σέικερ. Απλώνετε καπνιστή πάπρικα και αλάτι σε ένα πιατάκι. Παίρνετε μία φέτα λεμόνι και την γυρνάτε γύρω γύρω στο στόμιο του ποτηριού. Τοποθετείτε το ποτήρι πάνω στα απλωμένα μπαχαρικά και το στριφογυρνάτε για να κολλήσουν σε όλο το στόμιο. Γεμίζετε με παγάκια το ποτήρι και ρίχνετε το μείγμα από το σέικερ. Ρίχνετε μία έως τρεις σταγόνες Tabasco, ανάλογα το πόσο καυτερό το θέλετε. Διακοσμείτε με το σέλερι και τις ελιές περασμένες σε μία οδοντογλυφίδα. Φυσικά και μπορείτε να τρώτε τη διακόσμηση, καθώς απολαμβάνετε το Bloody Mary σας.

    Bloody Mary

    Jekyll & Gin

    Η παραλλαγή του Gin Daisy έχει κοραλί χρώμα κατά τη διάρκεια της ημέρας και φεγγοβολά σε black light

    Υλικά

    3 μεζούρες gin
    1/2 μεζούρα χυμό λεμονιού
    1 κ.γ. γρεναδίνη
    tonic

    Εκτέλεση

    Βάζεις στο σέικερ το gin, το χυμό λεμονιού και την γρεναδίνη και ανακατεύεις. Σουρώνεις σε highball ποτήρι και συμπληρώνεις με tonic. Προαιρετικά μπορείς να προσθέσεις και ένα stick που λαμπυρίζει.

    Jekyll & Gin

    Sweet Poison

    Η πρόταση των bartenders του Jekyll and Hyde Club της Νέας Υόρκης είναι αρκετά εξωτική και περιλαμβάνει ρούμια.

    Yλικά

    1 μεζούρα λευκό ρούμι
    2 μεζούρες ρούμι καρύδας
    1 μεζούρα Blue Curacao
    χυμό ανανά

    Εκτέλεση

    Μαζί με πάγο, βάζεις στο σέικερ τα ρούμια και το Blue Curacao. Αφού ανακινήσεις καλά, σουρώνεις σε cocktail glass και συμπληρώνεις με χυμό ανανά. Γαρνίρεις, προαιρετικά, με ένα κομμάτι ανανά ή πορτοκάλι.

    Sweet Poison

    Glühwein

    Το ζεστό κατακόκκινο κρασί, παραδοσιακό της Κεντρικής Ευρώπης θα σας μεταφέρει απόλυτα στη σκοτεινή ατμόσφαιρα του Halloween

    Υλικά

    750 ml κρασί Merlot
    1 πορτοκάλι
    2 στικ κανέλας
    1/4 κ.γ. κάρδαμο
    2 αστεροειδείς γλυκάνισους
    200 γρ μέλι
    50 ml κονιάκ

    Εκτέλεση

    Βάζετε το κρασί σε μία κατσαρόλα για να ζεσταθεί. Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι πως το κρασί δεν πρέπει να βράσει αλλά να ανεβάσει θερμοκρασία. Προσθέτετε το πορτοκάλι κομμένο σε ροδέλες, τα στικ κανέλας, το κάρδαμο, τους αστεροδειδείς γλυκάνισους, το κονιάκ και το μέλι. Αφήνετε το κρασί σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 30 λεπτά ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Δοκιμάζετε ξανά για να δείτε αν θέλετε το κρασί σας να είναι πιο γλυκό. Αν ναι, προσθέτετε λίγο περισσότερο μέλι. Το αφήνετε στη φωτιά για ακόμα μισή ώρα. Σερβίρετε σε ποτήρια και διακοσμείτε με ένα ξυλάκι κανέλα στο καθένα.

    Glühwein

    Dark and Stormy

    Ένα dark κοκτέιλ για τους πιο σκοτεινούς λάτρεις της αμερικανικής παράδοσης

    Υλικά

    60 ml μαύρο ρούμι
    120 ml ginger beer
    1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο χυμό λάιμ

    Εκτέλεση

    Σε ένα ποτήρι γεμάτο με παγάκια προσθέστε το ρούμι, την ginger beer και το λάιμ και αναδεύστε με ένα (μεταλλικό!) καλαμάκι. Διακοσμείστε με μια φέτα λάιμ.

    Dark and Stormy

    Blood and Sand

    Ακόμη μια bloody συνταγή για ένα τέλειο halloween κοκτέιλ

    Υλικά

    25 ml ουίσκι
    25 ml κόκκινο βερμούτ
    25 ml τσέρι
    25 ml χυμό πορτοκάλι

    Εκτέλεση

    Χτυπήστε όλα τα συστατικά μαζί και ρίξτε τα σε ένα ποτήρι με πάγο. Μπορείτε να προσθέσετε και μία φέτα πορτοκάλι.

    Blood and Sand



    ΣΧΟΛΙΑ