• Δημοφιλή στο Internet

    Ριζότο με μανιτάρια για να γλείφετε τα δάχτυλά σας!

    • NewsRoom

    Ριζότο μανιταριών από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, πηγή: argiro.gr


    Εύκολη και γρήγορη συνταγή για το ωραιότερο ριζότο με μανιτάρια.

    Την τέλεια συνταγή για να ετοιμάσουμε εύκολο και νόστιμο ριζότο μανιταριών μας δείχνει σήμερα η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Αν είστε λάτρεις των μανιταριών, τότε αυτό θα γίνει το αγαπημένο σας πιάτο.

    Δοκιμάστε το!

    Υλικά

    6-7 φλ. ζωμός κότας (ζεστός)
    4 κουταλιές ελαιόλαδο
    1 φέτα μπέικον (ψιλοκομμένη)
    500 γραμ. μανιτάρια πλευρώτους/πόρτο μπέλο/ασπρομανίταρα (κατά προτίμηση ανάμεικτα)
    1 σκ. σκόρδο
    1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    1/2 πράσο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
    1 ½ φλ. ρύζι (arborio ή carnaroli ή vialone nano ή καρολίνα)
    1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
    2-3 κουταλιές κονιάκ
    αλάτι
    2 κ.σ βούτυρο
    2 κ.σ ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (προαιρετικά)
    4 κ.σ ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
    λίγες φλούδες παρμεζάνας
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Εκτέλεση

    Για το ριζότο με μανιτάρια, καθαρίζουμε πρώτα όλα τα μανιτάρια με μία βρεγμένη πετσέτα. Δείτε πώς χειριζόμαστε σωστά τα διαφορετικά είδη μανιταριών εδώ. Αφαιρούμε τη φλούδα και το κοτσάνι αν είναι αναγκαίο. Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες.

    Διατηρούμε το ζωμό ζεστό σε μία κατσαρόλα, ίσα που να σιγοβράζει σε χαμηλή φωτιά.

    Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια με το σκόρδο για 3-4 λεπτά. Τα βγάζουμε σε ένα μπολ.

    Στο ίδιο τηγάνι, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι (το πράσο αν το βάλετε) και το μπέικον.

    Σοτάρουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι.

    Ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 2 λεπτά να λαδωθεί το ρύζι και να γίνει διάφανο.

    Σβήνουμε με το κρασί και το κονιάκ.

    Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ και να στεγνώσει το ρύζι.

    Ρίχνουμε μια κουτάλα ζεστό ζωμό στο ρύζι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να απορροφηθεί όλος ο ζωμός.

    Συνεχίζουμε να προσθέτουμε στο ριζότο, 1/2 φλ. ζωμό τη φορά ανακατεύοντας τακτικά.

    Κάθε φορά, πριν προσθέσουμε την επόμενη δόση ζωμού, πρέπει πρώτα να έχει απορροφηθεί η προηγούμενη δόση ζωμού.

    Η όλη διαδικασία διαρκεί γύρω στα 20-25 λεπτά.

    Μέχρι δηλαδή να χυλώσει το ριζότο, να αποβάλει το άμυλο, να γίνει σαν κρέμα η σάλτσα του και η καρδιά του ρυζιού να κρατάει ελαφρά, δηλαδή να είναι al dente. Αλατοπιπερώνουμε.

    Στο τέλος, ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια με τα ζουμιά τους, το βούτυρο και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε πολύ καλά, να κρεμώσει το ριζότο. Πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο.

    Δείτε όλα τα μυστικά της Αργυρούς Μπαρμπαρίγου για τέλειο ριζότο εδώ.

    Πηγή: argiro.gr

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ