• Δημοφιλή στο Internet

    Πανεύκολη μυρωδάτη μακαρονάδα για το τραπέζι της Παρασκευής: Λιγκουίνι με ταρτούφο

    • NewsRoom

    Λιγκουίνι με ταρτούφο από τον Γιώργο Τσούλη


    Δεν θέλουμε να κουραστούμε πολύ για το τραπέζι της Παρασκευής, γι΄αυτό και ο Γιώργος Τσούλης μας προτείνει μία εύκολη, αλλά απόλυτα γευστική συνταγή.

    Λιγκουίνι με ταρτούφο, λοιπόν, για να απολαύσουμε το αγαπημένο φαγητό πολλών, τη μακαρονάδα, με μία διαφορετική συνταγή, μέσα από μία αγαπημένη σάλτσα μανιταριών.

    Ο Γιώργος Τσούλης μας συμβουλεύει να μην ανακατεύουμε πολύ τα μανιτάρια όταν τα σοτάρουμε, για να μη βγάλουν πολλά υγρά.

    Υλικά

    500 γρ. λιγκουίνι

    4 κ.σ. πάστα μανιταριών

    200 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες

    200 ml κρέμα γάλακτος

    100-150 ml νερό από τα μακαρόνια ή ζωμό λαχανικών

    Λάδι τρούφας (προαιρετικά)

    Αλάτι

    Πιπέρι

    Ελαιόλαδο

    Για την πάστα μανιταριών:

    250 γρ. λευκά μανιτάρια

    1 κ.σ. βούτυρο, για το σοτάρισμα

    30 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης

    1 κλ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένα

    ½ σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

    Αλάτι

    Πιπέρι

    Εκτέλεση

    Εκτέλεση για την πάστα μανιταριών:

    Τοποθετούμε τα μανιτάρια στο multi και τα πολτοποιούμε, μέχρι να γίνουν μία πάστα. Μεταφέρουμε την πάστα σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.

    Ύστερα, βάζουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, την πάστα μανιταριών και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια, μειώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό και αφήνουμε όλα τα υλικά να μαγειρευτούν, μέχρι να αποβάλλουν τα μανιτάρια όλα τους τα υγρά. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

    Μόλις το ντιξέλ είναι έτοιμο, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε καλά, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε την πάστα να κρυώσει.

    Εκτέλεση για τα λιγκουίνι:

    Τοποθετούμε μία κατσαρόλα με αρκετά αλατισμένο νερό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις βράσει, ρίχνουμε μέσα τα λιγκουίνι και τα βράζουμε για 7-8 λεπτά.

    Παράλληλα, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει.

    Αφού κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε, μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα.

    Μόλις είναι έτοιμα, αδειάζουμε τα μανιτάρια σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.

    Έπειτα, ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι την πάστα μανιταριών, την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε την πάστα να ζεσταθεί.

    Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

    Πηγή: Γιώργος Τσούλης



    ΣΧΟΛΙΑ