• Δημοφιλή στο Internet

    Νόστιμη συνταγή για κεφτεδάκια με φασολάκια

    • NewsRoom


    Κεφτεδάκια με φασολάκια από τον Άκη Πετρετζίκη. Φτιάξτε την παραδοσιακή λαδερή συνταγή φασολάκια κοκκινιστά με τηγανητά μαμαδίστικα κεφτεδάκια!

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    Για τα φασολάκια

    1. Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
    2. Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν.
    3. Βάζουμε τον πελτέ και τον σοτάρουμε. Προσθέτουμε την ντομάτα, το νερό και τα φασολάκια. Καλύπτουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
    4. Αν χρειαστεί περισσότερο νερό μπορούμε να βάλουμε μέχρι 100 γρ. επιπλέον νερό.

    Για τα κεφτεδάκια

    1. Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά.
    2. Σε ένα μπολ με νερό βάζουμε το ψωμί και αφήνουμε 2-3 λεπτά να μουλιάσει.
    3. Σε άλλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το ψωμί αφού το έχουμε στύψει πολύ καλά, τη ρίγανη, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, το ελαιόλαδο και πλάθουμε πολύ καλά.
    4. Πλάθουμε κεφτεδάκια από το μείγμα του κιμά και τα βάζουμε σε ένα ταψί το αλεύρι.
    5. Βάζουμε τα αλευρωμένα κεφτεδάκια στο τηγάνι. Τηγανίζουμε σε δόσεις για 3-4 λεπτά.

    Διαβάστε την υπόλοιπη συνταγή εδώ 

    ΠΗΓΗ: Akis Petretzikis



    ΣΧΟΛΙΑ