• Δημοφιλή στο Internet

    Μία νέα, απολαυστική γεύση: Γεμιστές γλυκοπατάτες από τον Άκη

    Γεμιστές γλυκοπατάτες από τον Άκη Πετρετζίκη


    Μία γεύση που ίσως δεν έχετε ξαναδοκιμάσει, αλλά ο αγαπημένος σεφ υπόσχεται ότι θα σας κερδίσει!

    Γλυκοπατάτες γεμιστές με έναν λαχταριστό συνδυασμό υλικών ετοιμάζει σήμερα για εμάς ο Άκης Πετρετζίκης και μας αποκαλύπτει την ιδανική συνταγή για το πιάτο αυτό. Ένα απολαυστικό πιάτο, γεμάτο γεύση.

    Υλικά

    1.5 κιλό γλυκοπατάτες, μικρές, με τη φλούδα
    200 γρ. λουκάνικο, χωριάτικο
    100 γρ. ντοματίνια
    500 γρ. γαρίδες, Νo 1
    300 γρ. τυρί κρέμα
    1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
    χυμό λεμονιού, από ½ λεμόνι
    ξύσμα λεμονιού, από ½ λεμόνι, για το σερβίρισμα
    1 κ.γ. μπούκοβο
    αλάτι
    πιπέρι
    1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο + έξτρα, για το σερβίρισμα
    1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο + έξτρα, για το σερβίρισμα

    Εκτέλεση

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200o C στον αέρα.

    Τρυπάμε τις γλυκοπατάτες με ένα πιρούνι και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

    Ψήνουμε για 50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

    Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες και τα ντοματίνια στη μέση.

    Καθαρίζουμε τις γαρίδες και αφήνουμε μόνο την ουρά τους.

    Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τα λουκάνικα για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

    Τα αφαιρούμε και τα αφήνουμε στην άκρη σε ένα μπολ μέχρι να τα χρειαστούμε. Προσοχή! Δεν πετάμε το λάδι που θα βγάλουν τα λουκάνικα καθώς θα το χρειαστούμε για τις γαρίδες.

    Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε για 1-2 λεπτά τις γαρίδες.

    Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, την πάπρικα, τον χυμό λεμονιού, το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

    Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

    Πηγή: akispetretzikis.com



    ΣΧΟΛΙΑ