ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μια παραδοσιακή συνταγή της Λήμνου, που σίγουρα θα λατρέψετε!
Μία διαφορετική γεύση μας προτείνει σήμερα ο Γιώργος Τσούλης, που μας δείχνει την συνταγή για νοστιμότατες χυλοπίτες με μελιτζάνα, μία παραδοσιακή συνταγή της Λήμνου. Ο σεφ μας συμβουλεύει να μην βράζουμε πολύ τις χυλοπίτες, καθώς θα μαγειρευτούν και στη σάλτσα.
Υλικά
400 γρ. χυλοπίτες, μακριές
2 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε κύβους
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
400 γρ. ντομάτα, κονκασέ
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά μια κατσαρόλα με νερό.
Μόλις βράσει καλά, αλατίζουμε και προσθέτουμε τις χυλοπίτες βράζοντας τις 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, ώστε να βγουν al dente.
Αφού βράσουν οι χυλοπίτες, κρατάμε στην άκρη περίπου 300 ml από νερό βρασμού.
Έπειτα, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει. Αφού κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τις μελιτζάνες και τις σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμμύδι, λίγο ελαιόλαδο αν έχει στεγνώσει το τηγάνι, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα.
Κατόπιν, ρίχνουμε στο τηγάνι τις χυλοπίτες, την ντομάτα κονκασέ, το φύλλο δάφνης, το νερό που κρατήσαμε αν δούμε πως είναι στεγνό το φαγητό, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε με μία τσιμπίδα και σιγομαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμες, σερβίρουμε τις χυλοπίτες ζεστές.
Πηγή: Γιώργος Τσούλης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ρουστέμ Ουμέροφ: Συνάντηση με τον Κιθ Κέλογκ – Στο επίκεντρο της συζήτησης η παραγωγή όπλων στην Ουκρανία
- Ντόναλντ Τραμπ: Οι ΗΠΑ έχουν υποστεί εμπορική και στρατιωτική αφαίμαξη από συμμάχους και εχθρούς
- Boυλή: Νομοθετική παρέμβαση για την ενίσχυση του πλαισίου προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων
- Ανακοινώθηκαν οι νέοι Γενικοί Γραμματείς στα υπουργεία
