• Δημοφιλή στο Internet

    Μετά την καραντίνα μαγειρεύουμε συγκλονιστικά κανελόνια φούρνου με κιμά και μπεσαμέλ

    Κανελόνια με κιμά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου


    Μία λαχταριστή συνταγή, που θα σας κάνει να γλείφετε και τα δάχτυλά σας!

    Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δείχνει μία εύκολη συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ στο φούρνο και μας υπόσχεται απερίγραπτη νοστιμιά!

    Υλικά

    24 κανελόνια

    Για τον κιμά

    3 κ.σ. ελαιόλαδο
    500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
    1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    1 σκ. σκόρδο σπασμένο
    250 γραμ. φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα
    1 καρότο τριμμένο
    1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
    1/4 φλ. κονιάκ
    400 γραμ. ψιλοκομμένες ή τριμμένες ντομάτες
    1 δαφνόφυλλο
    1 ξύλο κανέλα
    αλάτι
    πιπέρι

    Για την εύκολη μπεσαμέλ

    1 λίτρο γάλα
    4 κ.σ. κορν φλάουρ γεμάτες
    2 κ.σ. βούτυρο
    2 πρέζες μοσχοκάρυδο
    αλάτι
    πιπέρι
    200 γρ. μοτσαρέλα ή κασέρι ή γραβιέρα
    1 αβγό (προαιρετικά)

    Για την εύκολη σάλτσα ντομάτα

    3 κ.σ. ελαιόλαδο
    1 σκ. σκόρδο
    1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    2 συσκευασίες ψιλοκομμένες ντομάτες
    1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό (ή βασιλικό)
    αλάτι
    πιπέρι

    Εκτέλεση

    Για τα κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ στο φούρνο, σοτάρουμε πρώτα τον κιμά στο λάδι να ροδίσει για 5-6 λεπτά.

    Προσθέτουμε τα μανιτάρια ψιλοκομμένα να πιουν τα υγρά τους για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά.

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο και σοτάρουμε 2-3 λεπτά να μαραθούν.

    Προσθέτουμε τον πελτέ, ψήνουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε το δαφνόφυλλο και την κανέλα.

    Σβήνουμε με το κονιάκ, προσθετουμε τις ψιλοκομένες ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει για 15-20 λεπτά να μειωθούν τα υγρά.

    Αφαιρούμε τα αρωματικά από τον κιμά μετά από 5 λεπτά, ή αν θέλουμε πιο έντονα αρώματα τα αφήνουμε μέχρι να ολοκληρωθεί ο βρασμός.

    Αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση κιμά.

    Προαιρετικά, προσθέτουμε λίγο τυρί τριμμένο.

    Γεμίζουμε τα κανελόνια με κουταλάκι ή με τα δάχτυλα.

    Μάθετε όλα τα μυστικά της Αργυρούς Μπαρμπαρίγου για τέλεια μπεσαμέλ, αλλά και σάλτσα ντομάτας εδώ.

    Πηγή: argiro.gr



    ΣΧΟΛΙΑ