• Δημοφιλή στο Internet

    Μένουμε σπίτι και μαγειρεύουμε γευστική φασολάδα με λουκάνικα

    • NewsRoom

    Φασολάδα με λουκάνικο από τον Γιώργο Τσούλη


    Ένα πιάτο γεμάτο γεύση, που δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο!

    Μία διαφορετική συνταγή για φασολάδα μας δείχνει ο Γιώργος Τσούλης, συνδυασμένη με λουκάνικο, που θα δώσει τέλεια γεύση στο πιάτο μας και θα μας κάνει να θέλουμε να την φτιάξουμε ξανά και ξανά

    Ο σεφ μας συμβουλεύει, αν θέλουμε να κάνουμε πιο πικάντικη τη φασολάδα μας, να προσθέσουμε μία καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη κατά το μαγείρεμα ή να τη σερβίρουμε με λίγο μπούκοβο.

    Υλικά

    500 γρ. φασόλια μέτρια, μουλιασμένα για ένα βράδυ

    300 γρ. λουκάνικο χωριάτικο, κομμένο σε ροδέλες

    2 στικ σέλερι, κομμένα σε λεπτές ροδέλες

    200 γρ. καρότα, κομμένα στη μέση και σε λεπτές ροδέλες

    2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

    1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

    300 γρ. ντομάτα κονκασέ

    2 φύλλα δάφνης

    ½ μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

    1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

    1+½ lt νερό

    Αλάτι

    Πιπέρι

    Ελαιόλαδο

    Εκτέλεση

    Βάζουμε μία βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να κάψει.

    Μόλις κάψει, ρίχνουμε μέσα λίγο ελαιόλαδο, τα σέλερι, τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν, χωρίς να πάρουν χρώμα.

    Μόλις καραμελώσουν τα λαχανικά, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα φασόλια (τα οποία έχουμε σουρώσει πρώτα) μαζί με τον πελτέ και ανακατεύουμε.

    Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, τα φύλλα δάφνης και το νερό. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

    Καπακώνουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη φασολάδα να σιγοβράσει για μία με μιάμιση ώρα περίπου. Έπειτα, ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, διορθώνουμε αν χρειάζεται το αλατοπίπερο και βράζουμε για μισή ώρα ακόμα.

    Όταν είναι έτοιμη η φασολάδα, προσθέτουμε το μαϊντανό, ανακατεύουμε και την αφήνουμε στην άκρη.

    Έπειτα, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει. Αφού κάψει, ρίχνουμε μέσα τα λουκάνικα και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.

    Μόλις ψηθούν τα λουκάνικα, τα μεταφέρουμε στη φασολάδα και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.

    Τέλος, σερβίρουμε τη σούπα ζεστή προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο από πάνω.

    Πηγή: Γιώργος Τσούλης



    ΣΧΟΛΙΑ